Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Belgia s-a calificat în optimile Euro 2020 după un gol și un assist al lui De Bruyne

Bianca Dumitru

Actualizat 17/06/2021 la 20:54 GMT+3

Belgia a obținut a doua victorie de la Euro 2020, câștigând cu scorul de 2-1 pe terenul Danemarcei, grație golurilor marcate de Hazard și De Bruyne.

Kevin De Bruyne was instumental in Belgium's comeback

Credit imagine: Getty Images

Danezii au început meciul de pe stadionul Parken din Copenhaga în forță, reușind să deschidă scorul în minutul 2 prin Poulsen, care a șutat pe jos, de la marginea careului. Fotbalistul a reușit astfel, în secunda 99, al doilea cel mai rapid gol din istoria Campionatului European, fiind depășit doar de Dmitry Kirichenko, care a înscris după doar 65 de secunde în meciul dintre Rusia și Grecia, de la Euro 2004.
În minutul 10, partida a fost întreruptă după ce jucătorii au trimis mingea în afara careului, oprindu-se pe teren și aplaudând alături de toți suporterii prezenți în tribune. În acest mod i-a fost adus un omagiu decarului Danemarcei, Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe gazon în minutul 42 al meciului dintre Danemarca și Finlanda, după ce a suferit un infarct.
Danezii au intrat la pauză cu avantaj minim pe tabelă, însă în repriza secundă nu au mai reușit să lege mai nimic. În minutul 55, după o fază excepțională creată de Lukaku, mingea a ajuns la Kevin De Bruyne, care i-a pasat lui Thorgan Hazard, cel care a restabilit egalitatea cu un șut de la marginea careului mic.
După aproximativ un sfert de oră, De Bruyne și-a dus echipa în avantaj, șutând puternic de la marginea careului la colțul scurt și obținând a doua victorie a Belgiei la Euro 2020.
În acest moment, Belgia, care este lider în clasamentul grupei B, cu 6 puncte, a obținut deja calificarea în optimile Euro 2020. Singura echipă care a mai reușit să se califice deja în următoarea fază a competiției este Italia, care a câștigat primele două meciuri de la turneul final, cu Turcia și Elveția, cu 3-0.
Ultimele meciuri din grupa B sunt programate luni, 21 iunie, de la ora 22:00, când Belgia înfruntă Finlanda la Sankt Petersburg, iar Rusia joacă împotriva Danemarcei la Copenhaga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo