Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizia luată de UEFA după ce fanii unguri i-au insultat pe Ronaldo și Mbappe la meciurile de la Euro 2020

Bianca Dumitru

Publicat 21/06/2021 la 11:46 GMT+3

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Ungariei ca urmare a modului în care fanii au reacționat la meciurile cu Portugalia și Franța, când i-au jignit pe Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe, adresându-le insulte homofobe și rasiste.

Reacția lui Ronaldo și a fanilor Ungariei după golul înscris de lusitan în meciul de la Budapesta

Credit imagine: Getty Images

UEFA a luat decizia de a deschide o procedură disciplinară împotriva Ungariei ca urmare a incidentelor care au avut loc în timpul primelor două meciuri disputate pe Puskas Arena în grupele Euro 2020.
Jurnaliștii spanioli au anunțat că forul european a desemnat un inspector de etică și disciplină care va investiga "potențialele incidente discriminatorii de pe Puskas Arena din Budapesta", de la partidele Ungariei cu Portugalia și Franța.
La primul meci din grupele Campionatului European, fanii maghiari au afișat un banner homofob și l-au jignit pe Cristiano Ronaldo, căruia i-au adresat insulte homofobe și i-au arătat semne obscene. Apoi, în timpul partidei cu Franța, ungurii au imitat strigăte de maimuță la adresa lui Kylian Mbappe.

Finala Euro 2020 ar putea fi mutată la Budapesta

Această măsură luată de UEFA vine în momentul în care forul european discută mutarea meciurilor din semifinalele și finala Euro 2020 de la Londra, una dintre variante fiind Budapesta, unde nu există niciun fel de restricții de circulație. În plus, Ungaria face parte din zona Shenghen, astfel că oficialitățile invitate de forul european la meciul din ultimul act al competiției nu ar întâmpina dificultăți.
De asemenea, partida în care se va alege noua campioană europeană va putea fi urmărită de aproximativ 65.000 de spectatori, Puskas Arena din Budapesta fiind singurul stadion de la Euro 2020 pe care s-a permis accesul publicului în procent de 100%.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo