Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | "Asta a fost crucial pentru noi!" Ce a spus Mancini după victoria Italiei din startul Euro 2020

Bianca Dumitru

Publicat 12/06/2021 la 08:49 GMT+3

După victoria cu 3-0 în fața Turciei, Roberto Mancini s-a declarat mulțumit de evoluțiile fotbaliștilor italieni în meciul de debut de la Euro 2020. Selecționerul a vorbit și despre ce așteptări are pentru partidele viitoare.

ROME, ITALY - JUNE 11: Lorenzo Insigne of Italy is congratulated by Roberto Mancini, Head Coach of Italy after being subsituted during the UEFA Euro 2020 Championship Group A match between Turkey and Italy at the Stadio Olimpico on June 11, 2021 in Rome,

Credit imagine: Getty Images

Euro 2020 a debutat cu o victorie frumoasă obținută de Italia în fața Turciei, scor 0-3. Golurile de pe Stadio Olimpico au fost înscrise de Demiral, în minutul 53, în propria poartă, Immobile, în minutul 66, și Insigne, în minutul 79.
După meci, selecționerul Roberto Mancini a declarat că este mulțumit de prestațiile jucătorilor săi, de la care se așteaptă să plimbe mingea foarte repede și în următoarele partide de la Campionatul European.
"Am jucat bine. Știam că nu va fi ușor, fiind și primul meci, dar mai ales pentru că am înfruntat un adversar puternic. Publicul ne-a ajutat foarte mult și a fost crucial pentru noi să plimbăm mingea foarte repede. Trebuie să facem asta în continuare. A fost o noapte frumoasă, sper să mai urmeze și altele. Mai avem drum lung până la Wembley", a declarat Mancini, potrivit TuttoMercatoWeb.

Două premiere în meciul inaugural de la Euro 2020

Italienii au avut o evoluție solidă în meciul inaugural cu Turcia, reușind să înscrie 3 goluri pentru prima dată în istoria prezențelor lor la turneul final al Campionatului European. În niciunul dintre cele 38 de partide disputate până acum la Euro, naționala Italiei nu reușise să câștige la o diferență mai mare de două goluri.
În plus, partida dintre Turcia și Italia a intrat în istoria competiției continentale prin autogolul lui Demiral, fiind pentru prima dată în istoria Campionatelor Europene când primul gol al turneului final este înscris de un fotbalist în propria poartă.
Astăzi, la Euro 2020 sunt programate 3 partide, primul meci urmând a se disputa de la ora 16:00. Detalii AICI.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo