Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gest superb pentru Eriksen și paramedicii care i-au salvat viața! UEFA le-a trimis invitații VIP la finala Euro 2020

Bianca Dumitru

Actualizat 06/07/2021 la 19:17 GMT+3

UEFA l-a invitat pe Christian Eriksen la finala Euro 2020, alături de soție și de paramedicii care i-au salvat viața după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului din prima etapă a grupelor competiției.

Notärzte und Sanitäter kümmern sich um Christian Eriksen

Credit imagine: Getty Images

Christian Eriksen a jucat doar 42 de minute pentru Danemarca la Euro 2020. În finalul primei reprize a meciului dintre Danemarca și Finlanda, din prima etapă a grupelor, fotbalistul s-a prăbușit pe gazon, suferind un stop cardiac, și a fost nevoie de intervenția rapidă a medicilor pentru ca Eriksen să fie ținut în viață.
Mijlocașul, legitimat la Inter, a suferit o intervenție chirurgicală prin care i s-a instalat un defibrilator intern, iar acum se află acasă, unde se recuperează. Pentru a-i aduce un omagiu lui Eriksen, președintele UEFA a decis să-i ofere 8 invitații VIP pentru finala Euro 2020, care va avea loc duminică, 11 iulie, pe Wembley, pentru el, soția sa și cei 6 paramedici care i-au salvat viața.
Unul dintre doctori, Peder Ersgaard, a declarat în presa daneză că este onorat de invitația venită de la Aleksander Ceferin. "Sunt emoționat, ca un copil în Ajunul Crăciunului. Sunt foarte mândru de eforturile mele, dar și de întreaga echipă. Nu a fost un efort individual.
Sper să văd Danemarca împotriva Italiei. Asta ar fi foarte, foarte frumos. Imaginați-vă cum ar fi să devină campioni europeni", a spus medicul pentru revista Fagbladet FOA.
Danemarca se luptă pentru un loc în finala Euro 2020 cu Anglia, miercuri, de la ora 22:00. În prima semifinală a competiției, Italia înfruntă Spania în această seară.

Spinazzola merge pe Wembley

Eriksen nu a confirmat încă dacă va accepta sau nu invitația UEFA la finala Euro 2020. În schimb, în tribunele arenei Wembley s-ar putea afla duminică Leonardo Spinazzola, care s-a accidentat grav în meciul cu Belgia din sferturile de finală ale Euro 2020. Fotbalistul nu vrea să stea, însă, departe de colegii săi și are de gând să meargă la Londra în cazul în care Italia va ajunge în finala competiției.
Potrivit Gazzetta dello Sport, fundașul în vârstă de 28 de ani, care a fost operat la începutul acestei săptămâni în Finlanda, va merge la Londra, pentru a-și susține coechipierii din tribune. Deplasarea ar urma să se facă într-un avion privat, fotbalistul urmând a fi însoțit de agentul său, Davide Lippi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo