Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, așteptat să debuteze în această lună în Franța! Care ar putea fi primul său meci pentru PSG

Bianca Dumitru

Publicat 17/08/2021 la 08:29 GMT+3

Lionel Messi s-a transferat în această vară la PSG, în această perioadă pregătindu-se pentru debutul său în Franța. Potrivit presei internaționale, argentinianul este așteptat să îmbrace pentru prima dată tricoul parizienilor la finalul acestei luni, în partida cu Reims, ultima dinaintea pauzei competiționale.

Leo Messi

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a fost prezentat oficial la Paris în urmă cu o săptămână. Argentinianul a declarat atunci că este nerăbdător să reia antrenamentele și să-și petreacă timpul cu coechipierii săi, precizând că staff-ul tehnic va lua decizia privind debutul său, în funcție de forma fizică pe care o va arăta.
Potrivit jurnaliștilor Sky Sports, Messi, care va purta numărul 30 la PSG, este așteptat să intre pentru prima dată pe teren după transferul în Franța pe 29 august, în deplasarea de la Reims. Fotbalistul se antrenează în această perioadă alături de colegii săi, însă Mauricio Pochettino a spus că Messi mai are un pic de lucru pentru a reveni în cea mai bună formă în urma vacanței pe care și-a luat-o după Copa America.
Fostul decar al Barcelonei a ratat primele două etape din noul sezon al Ligue 1 și, cel mai probabil, va lipsi și de la meciul cu Brest, programat vineri, de la ora 22:00.
"În ceea ce privește momentul în care s-ar putea să-l vedem pe Leo pe teren, trebuie să avem răbdare, pentru el este abia a doua zi de antrenamente după o lună de când a jucat ultimul meci la Copa America.
Vom face totul pas cu pas, ne vom cunoaște și îl vom face să se simtă în formă și confortabil, astfel încât să poată debuta atunci când va fi pe deplin în formă", a declarat Pochettino după meciul cu Strasbourg din weekend-ul trecut, partidă în startul căreia noile transferuri ale PSG-ului au fost prezentate oficial în fața suporterilor pe Parc des Princes.

Transferul lui Messi la PSG, criticat

Transferul lui Messi la PSG a creat foarte mult entuziasm în lumea fotbalului, subiectul fiind dezbătut pe toate părțile în presa internațională. Există însă multe voci care pun la îndoială onestitatea parizienilor în ceea ce privește fair-play-ul financiar, considerându-se că a avea atâția jucători de valoarea, cu salarii uriașe, reprezintă o sfidare a concurenței.
Borussia Dortmund este primul mare club din Europa care a reacționat vehement față de mutarea lui Messi la PSG. Hans-Joachim Watzke, directorul general al nemților, a taxat transferul lui Messi, având și o remarcă ironică.
"PSG are mijloace economice diferite față de 85% dintre echipele europene. E clar că asistăm la o concurență neloială, și asta se întâmplă de mult. Nu sunt invidios. Sincer, nu mi-ar plăcea să îngenunchez în fiecare dimineață la ora 4 în fața emirului Qatarului", a declarat Watzke pentru Bild.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo