Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB caută prima calificare în grupele unei cupe europene după 9 ani! Tot ce trebuie să știi despre Viking

Bianca Dumitru

Actualizat 18/08/2022 la 12:45 GMT+3

FCSB va primi în această seară, de la ora 21:30, vizita celor de la Viking, într-un meci contând pentru manșa tur a play-off-ului Conference League. Roș-albaștrii nu s-au mai calificat în grupele unei cupe europene de 9 ani.

FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB se va duela în această seară, de la ora 21:30, cu Viking, în meciul tur din play-off-ul Conference League, care se va disputa pe Arena Națională.
Dubla cu norvegienii este decisivă pentru calificarea în grupele competiției, un obiectiv extrem de important pentru roș-albaștri, care nu au mai ajuns în "toamna europeană" de aproape 10 ani.
Ultima dată când vicecampioana României s-a calificat în grupele unei competiții europene a fost în 2013, când FCSB a trecut în ultima dublă din preliminarii de Legia Varșovia.
De atunci, roș-albaștrii au mai ajuns de 6 ori în duelurile decisive pentru accederea în grupele unei cupe europene, dar a pierdut de fiecare dată. În alte două sezoane, 2020/21 și 2021/22, FCSB nu a ajuns în play-off.
Dacă va obține acum calificarea în grupele Conference League, echipa lui Nicolae Dică va primi un bonus de circa 3 milioane de euro, care se vor adăuga celor 750.000 de euro deja câștigate.
De asemenea, fiecare victorie din grupe le va aduce celor de la FCSB un bonus de 500.000 de euro, iar o remiză este recompensată cu 166.000 de euro.
Câte echipe românești se vor califica în grupele Conference League?
Citește și:

CINE ESTE VIKING, ADVERSARA FCSB-ULUI DIN PLAY-OFF-UL CONFERENCE LEAGUE

Pentru un loc în grupele Conference League, roș-albaștrii îi vor înfrunta pe norvegienii de la Viking Stavanger, care i-au eliminat în turul 3 preliminar al competiției pe cei de la Sligo Rovers, scor general 5-2.
Echipa de pe locul 5 în clasamentul din campionatul Norvegiei, după 18 etape disputate, are doi antrenori principali: Lunde Aarsheim și Morten Jensen. Acest model este "inventat" de scandinavi, fiind întâlnit și la echipele naționale ale Norvegiei sau Suediei, în anii '70, respectiv după 2000.
Sezonul trecut, Viking a obținut calificarea în preliminariile Conference League după ce a încheiat pe locul trei, în spatele celor de la Bodo/Glimt și Molde. Cu 8 titluri de campioană în palmares, următoarea adversară a FCSB-ului a câștigat ultimul titlu în anul 1991.
Echipa, care mai are și 6 Cupe ale Norvegiei în vitrină, nu a avut parte de prea mult succes pe plan european, ajungând o singură dată în faza grupelor, în Cupa UEFA, în 2005.
Viking, care a mai eliminat-o în această vară în preliminariile Conference League pe Sparta Praga (scor general 2-1), are un lot cotat la 9 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com. Cei mai valoroși jucători din lotul norvegienilor sunt Zlatko Tripic și Harald Tangen, care sunt cotați la 800.000 de euro.
Printre cei mai interesanți jucători din lotul lui Aarsheim și Jensen, se remarcă mijlocașul Markus Solbakken, fiul actualului selecționer al Norvegiei, extrema Yann-Erik de Lanlay, care provine dintr-o familie nobilă din Franța, și portarul Patrik Gunnarsson, protagonist al unui scandal în primăvara acestui an, după ce a fost filmat mutând barele pentru a micșora poarta.
Meciul dintre FCSB și Viking, programat în această seară, de la ora 21:30, va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo