Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de Snooker 2021 | Ştim tabloul de concurs. Ghinion teribil pentru John Higgins

Cristian Mihală

Actualizat 16/04/2021 la 13:53 GMT+3

Campionatul Mondial de Snooker 2021 | Astăzi la Sheffield, în direct pe eurosport.ro, a fost stabilit tabloul pentru Crucible. Se anunță dispute epice încă din primul tur la cea mai importantă competiție de snooker din lume.

higgins.jpg

Credit imagine: Eurosport

Campionatul Mondial de Snooker debutează sâmbătă, în direct la Eurosport, cu disputa dintre campionul mondial în exercițiu, Ronnie O'Sullivan și Mark Joyce.
Azi, sorții au stabilit toate disputele și programul de la Crucible. Pe tabloul principal au fost calificați din oficiu primii 16 clasați în ierarhia mondială, pentru ca alți 16 sportivi să vină după o luptă incredibilă în calificări.
Ediția de anul acesta se anunță una impresionantă, pe lângă Ronnie - 5 finale în actualul sezon, toate pierdute - fiind într-o formă de zile mari și Neil Robertson, John Higgins sau Judd Trump. De asemenea, Mark Selby, triplu campion mondial, nu poate fi niciodată scos din ecuația pentru o nouă finală la Sheffield.

Campionatul Mondial de Snooker 2021 | Tabloul de concurs

Dintre toate disputele din primul tur, două se remarcă în mod deosebit: Ding Junhui - Stuart Bingham și Neil Robertson - Liang Wenbo. Ding a fost ghinionistul de serviciu, finalistul din 2016 urmând a avea cea mai grea misiune dintre capii de serie. Asta pentru că Stuart Bingham nu este doar un fost campion mondial, dar independent de forma arătată în sezon, la Crucible găsește aproape întotdeauna resurse nebănuite să își ridice nivelul jocului.
În ceea ce privește disputa Robertson - Wenbo, australianul probabil că nu va putea fi oprit, însă sportivul asiatic e capabil de lucruri unice în momentele de formă maximă. Ne așteaptă fără doar și poate o confruntare cu breakuri mari, în care spectacolul va fi asigurat.
De notat că John Higgins a avut un mare ghinion la tragerea la sorţi de azi. Cvatruplul campion mondial e văzut de mulţi capabil să se impună şi în 2021, dar are o parte de tablou foarte complicată. Încă din turul secund, "Vrăjitorul din Wishaw" ar putea avea parte de un duel de 5 stele: în faţă se anticipează că îi va ieşi Mark Williams, de 3 ori campion mondial. Cei doi au jucat finala Campionatului Mondial de Snooker în 2018, galezul impunându-se cu 18-16. Apoi, dacă va ajunge în sferturi, John are parte de un posibil duel extrem de complicat: cu Mark Selby, triplu campion mondial. Ronnie l-ar aştepta, în teorie, în semifinale, pentru ca o eventuală finală să i-l aducă în faţă scoţianului pe Judd Trump sau Neil Robertson.
Tabloul de concurs la Campionatul Mondial de Snooker 2021
Ronnie O’Sullivan (1) v Mark Joyce
Anthony McGill (16) v Ricky Walden
Ding Junhui (9) v Stuart Bingham
Stephen Maguire (8) v Jamie Jones
————————————
John Higgins (5) v Tian Pengfei
Mark Williams (12) v Sam Craigie
Mark Allen (13) v Lyu Haotian
Mark Selby (4) v Kurt Maflin
————————————
Neil Robertson (3) v Liang Wenbo
Jack Lisowski (14) v Ali Carter
Barry Hawkins (11) v Matt Selt
Kyren Wilson (6) v Gary Wilson
————————————
Shaun Murphy (7) v Mark Davis
Yan Bingtao (10) v Martin Gould
David Gilbert (15) v Chris Wakelin
Judd Trump (2) v Liam Highfield
Cum ar putea arăta sferturile de finală de la Crucible
  • Ronnie O'Sullivan - Ding Junhui/Stephen Maguire
  • John Higgins - Mark Selby
  • Neil Robertson - Kyren Wilson
  • Shaun Murphy/Yan Bingtao - Judd Trump
În primul tur al Campionatului Mondial (transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player de sâmbătă) se joacă după sistemul cel mai bun din 19 frameuri (primul la 10).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo