Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coşmar pentru Djokovic: ar fi prezentat un act fals şi n-a cerut viza corectă! Sârbii tremură: "Detenţie şi deportare!"

Cristian Mihală

Actualizat 05/01/2022 la 18:11 GMT+2

Jurnaliştii sârbi de la Blic prezintă ce a păţit Novak Djokovic în ultimele ore, de când a sosit pe pământ australian. Sârbul încă se află în aeroport, nefiindu-i permis accesul în ţară.

Novak Djokovic lors de la demi-finale du Masters 2021 face à Alexander Zverev

Credit imagine: Getty Images

Se părea că Djokovic nu va întâmpina probleme să evolueze la Australian Open, după ce ieri primise o dispensă medicală, cu ajutorul căreia putea să evolueze la Antipozi fără să fie vaccinat.
Doar că lucrurile au escaladat odată cu sosirea pe aeroportul din Melbourne, iar acum Nole este ameninţat cu "detenţia şi deportarea în Serbia", aşa cum notează ziariştii de la blic.rs.
S-a aflat deja că un membru al echipei sale a făcut o greșeală uriașă, de a solicita o sub-clasă de viză care nu se aplică jucătorilor de tenis, după cum precizează The Sydney Morning Herald. Jurnaliştii sârbi confirmă acest lucru, dar explică de ce aceasta nu e singura problemă avută de numărul unu mondial.
"Situația este mai gravă decât se credea anterior, iar Novak se confruntă cu trei mari probleme", notează sursa citată, care apoi prezintă în detaliu de ce Djokovic nu a fost primit în Australia.
Problema 1
"Novak are o justificare de la medicii sârbi conform căreia a avut Coronavirus în ultimele 6 luni, ceea ce ar însemna că nu trebuie să fie vaccinat pentru a intra în Australia și a juca la Australian Open. Poliția de Frontieră din Australia are rezerve în legătură cu valabilitatea acelui document.
Acest lucru a fost confirmat și de jurnalistul australian Paul Sakal, care a dezvăluit că autoritățile nu au un motiv clar pentru a explica scutirea medicală și permisiunea de a intra în țară".
Problema 2
"Un membru al echipei lui Novak ar fi aplicat pentru o viză greșită, care nu permite excepții medicale pentru admiterea persoanelor nevaccinate în Australia. Acest lucru a stârnit o adevărată furtună în rândul autorităților, atât de mult încât ministrul Sportului a vorbit despre asta. Acesta chiar a anunțat public că va respinge cererea lui Djokovic de a intra în țară"
Problema 3
"În timp ce Novak era încă în aer, poliția de frontieră australiană a trimis autorităților statului Victoria o cerere de "sponsorizare" sau sprijinire a vizei lui Novak Djokovic, deoarece statul Victoria este partener al Tennis Australia în organizarea competiției Australian Open. Oficialii statului Victoria au cerut apoi poliției de frontieră să le trimită o astfel de cerere în scris, iar când a sosit o astfel de cerere, au refuzat să îşi mai dea acordul pentru viză.
Poliția de frontieră l-a interogat pe Novak până la ora 1.15 în biroul de la aeroportul din Melbourne. Situația a devenit atât de gravă încât Novak este acum amenințat cu detenția şi deportarea în Serbia".
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie şi are acoperire totală pe Eurosport şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo