Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine o să joace tenis la Jocurile Olimpice?! Absențe importante la Tokyo! Djokovic și Federer, indeciși

Bianca Dumitru

Actualizat 13/07/2021 la 17:21 GMT+3

Mai sunt 10 zile până la startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo și încă nu se știe cu exactitate cine vor fi sportivii care vor participa la turneul de tenis, programat în perioada 24 iulie - 1 august, pe terenurile din parcul Ariake.

Novak Djokovic e la sua forza mentale, Wimbledon 2021

Credit imagine: Getty Images

După încheierea turneului de la Wimbledon, toată atenția s-a îndreptat asupra Jocurilor Olimpice, următorul eveniment important din calendarul tenisului. În acest moment nu se știe exact cine vor fi sportivii care vor concura.
Din categoria celor care și-au anunțat decizia de a nu participa la Tokyo fac parte Rafael Nadal, care a simțit nevoia de o pauză până la startul turneului Washington Open, Serena Williams, care s-a accidentat în primul tur la Wimbledon, și Dominic Thiem, care s-a retras și de la al treilea Grand Slam al anului din cauza unei accidentări la încheietură.
De asemenea, de la Jocurile Olimpice va lipsi și medaliata cu aur de la Rio, din 2016, Monica Puig, care este în recuperare după o intervenție chirurgicală suferită în luna iunie. În aceeași situație este și Simona Halep, care nu s-a refăcut după accidentarea suferită în mai și a decis să se retragă, dar și Stan Wawrinka.
Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, nici Denis Shapovalov și nici Bianca Andreescu nu vor concura la Tokyo, alegând să nu se expună provocărilor existente în satul olimpic. În plus, nu vor fi prezenți la Jocurile Olimpice nici Sofia Kenin, Roberto Bautista Agut, Madison Keys sau John Isner.

Djokovic și Federer, indeciși

Printre sportivii care nu s-au decis încă asupra prezenței lor la Tokyo se remarcă Novak Djokovic și Roger Federer. Specialiștii consideră că sârbul va merge în Japonia pentru a lupta ca în acest an să câștige toate titlurile de Grand Slam, dar și aurul olimpic, însă Djokovic și-a manifestat unele rezerve după încheierea turneului de la Wimbledon.
În ceea ce-l privește pe Federer, acesta se află cel mai probabil în fața ultimei șanse de a lupta pentru o medalie olimpică, ținând cont de faptul că în august va împlini 40 de ani, dar după Grand Slam-ul londonez a lăsat să se înțeleagă că nu este hotărât dacă va participa la competiția de tenis de la Jocurile Olimpice sau nu.
Printre cei care vor fi prezenți la Tokyo, Andy Murray va concura pentru a-și apăra medalia cucerită în 2016 la Rio, la Jocurile Olimpice urmând a fi prezenți și Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Iga Swiatek, Dan Evans, Johanna Konta, Coco Gauff, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev și Alexander Zverev.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo