Acest sport a devenit foarte popular datorita faptului ca armele utilizate in timpul jocului sunt replici de arme adevarate. Chiar daca imita aproape 1 la 1 armele adevarate, replicile de arme Airsoft nu provoaca leziuni grave sau alte rani oponentilor din joc. Insa, este foarte important sa respecti toate regulile de joc. In caz contrar exista riscul de a rani alti jucatori, daca vei trage de la o distanta foarte mica.
Armele folosite in jocul de Airsoft se impart in mai multe categorii in functie de puterea de tragere, bilele utilizate dar si tipul de tragere. Cele mai populare sunt replicile de arme Airsoft care folosesc energia electrica pentru a trage rapid un numar mare de bile cu precizie. De asemenea utilizatorii avansati aleg armele pe gaz sau arc.
In jocul de Airsoft sunt disponibile 4 clase de joc in functie de tipul jucatorului si armele utilizate:
Alte Sporturi
Cele mai cool modele actuale de sneakerși Nike, în magazinul online Sneaker Industry
23/07/2021 LA 13:52
1.Infanterist
Acest tip de jucator este rapid si are capacitatea de a trage fara sa piarda mult timp cu stabilirea tintei. Infanteristii mai sunt cunoscuti si sub denumirea de puscasi sau rifleman. Este un rol pe care de regula si-l atribuie jucatorii rapizi carora le place sa utilizeze replici de arme Airsoft cu viteza de lansare mica si medie. Armele folosite de infanterist sunt usoare si manevrabile pe orice tip de teren. Jucatorii folosesc mult incarcatoare de rezerva deoarece trag constant cu multe bile. Pentru o mobilitate buna se foloseste un echipament simplu, fara multe accesorii.
2.DMR ( designated marksman)
Cei mai buni tintasi intra in aceasta clasa de joc. De regula replicile de arme utilizate de un DMR sutn cele cu angajare de tragere medie spre mare. Sunt jucatori carora le place sa isi aleaga bine tinta inainte de a trage. In timpul jocului strategic, tintasii trebuie sa protejeze cat mai bine prima linie de atac reprezentata de infanteristi.
3.SAW (squad automatic weapon)
Pe campul de joc trebuie sa te feresti intotdeauna din calea unui astfel de jucator. Este un rol important in joc deoarece cel care foloseste o arma de foc tip mitraliera, ce lanseaza mii de bile pe minut, are rolul de a-i tine pe loc pe adversari, cat timp coechipierii avanseaza in liniile inamice.
Replicile de arme folosite de acestia nu au o buna mobilitate si sunt grele, cu precizie mica spre medie.
4.Sniper
Rabdarea si precizia sunt principalele atuuri ale unui astfel de jucator. Orice lunetist din jocul de Airsoft trebuie sa aiba foarte multa rabdare pentru a-si surprinde inamicii in dreptul tineti. Replicile utilizate de regula sunt usoare dar cu o putere de foc mica din cauza limitatii munitiei. Timpul de incarcare este mare fata de alte arme. Pentru un sniper camuflajul joaca un rol important pentru a castiga jocul.
Alte Sporturi
Tot ce trebuie să știi despre Olimpiada de la Tokyo
23/07/2021 LA 13:50
Alte Sporturi
Accidentare horror pentru McGregor! Irlandezul și-a rupt piciorul chiar în prima rundă cu Poirier!
11/07/2021 LA 07:25