Cu toate că lucrurile au evoluat enorm în această privință, românii încă mai sunt reticenți atunci când apare această posibilitate, motivând în special că este prea scump sau ”oare ce va zice lumea”. Este timpul să renunți la aceste prejudecăți, pentru că în aceste centre specializate bătrânii vor avea parte de cea mai bună îngrijire, asistență medicală, socializare, și multe alte avantaje.
O bătrânețe liniștită
Chiar dacă ți se pare dificil să îți știi bunicul sau chiar părintele internat într-un astfel de cămin de bătrâni, trebuie să știi că lucrurile nu sunt chiar atât de negre pe cât ești convins de cei din jur că sunt. Tu nu ai timpul să te ocupi așa cum trebuie de el, pentru că ai propria familie și sarcini de la serviciu pe care trebuie să le duci la bun sfârșit. Și atunci, de ce să complici inutil lucrurile și să nu îi oferi o bătrânețe liniștită, alături de alte persoane asemenea lui, și unde să aibă parte de confort și o bună îngrijire. Evident că tu nu îl vei uita acolo și vei merge în vizită ori de câte ori timpul ți-o va permite. Și, dacă situația financiară ți-o permite, poți opta pentru un centru de lux, cu condiții deosebite, și care îi va oferi seniorului internat acolo o mulțime de beneficii. Acum, cel mai de lux cămin de bătrâni se extinde și în Snagov, asa ca totul poate fi mult mai simplu.
Alte Sporturi
ASAHI SUPER DRY CELEBREAZĂ LA MANCHESTER PARTENERIATUL GLOBAL CU CITY FOOTBALL GROUP
12/08/2022 LA 19:19
Personal empatic și cu experiență
Chiar și în condițiile în care consideri că te poți ocupa singur de problemele bunicului sau ale părintelui, sau angajezi pe cineva care să îi fie alături, ajungi rapid la concluzia că ești depășit de situație. Prin urmare, internarea celui drag ție într-un astfel de centru nu este un gest egoist din partea ta ci dimpotrivă, unul care arată cât de preocupat ești pentru starea lui de sănătate, atât cea psihică, dar și cea fizică, că vrei să îl știi liniștit, bine îngrijiri și fericit.
Atunci când apelezi la un cămin de lux, ai certitudinea că personalul de aici este foarte bine pregătit, cu multă experiență și foarte empatic. Seniorul internat aici are parte de monitorizare permanent a stării de sănătate, supraveghere, servicii medicale de cea mai bună calitate. De asemenea, este tratat cu răbdare, blândețe, înțelegere, ceea ce contează enorm. De asemenea, pentru că nu este singurul în această situație, va avea posibilitatea să își facă noi prieteni și cunoștințe, ceea ce este mai mult decât important la vârsta a treia, când specialiștii ne spun că singurătatea este cea mai gravă boală a acestora. Tot nu ești foarte convins că este cea mai bună alegere? Avem și câteva argumente în plus pentru tine.
Servicii personalizate de îngrijire
Pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii încep să sufere de anumite afecțiuni, mai mult sau mai puțin grave. Cert este că fiecare are propriile nevoi și, de cele mai multe ori, chiar nu se mai pot îngriji singuri sau doar vor să scape de această sarcină și să socializeze cu alții asemenea lor. Prin urmare, internarea într-un cămin de bătrâni care oferă servicii de lux, poate fi soluția la toate aceste probleme. Aici există personal specializat pentru îngrijirea seniorilor care suferă de diferite afecțiuni, posibilitatea de a socializa, de a se recrea, participa la activități interesante și multe altele. Prin urmare, fă-ți timp și vizitează mai multe instituții de acest gen și vezi care sunt serviciile oferite, cum sunt tratați bătrânii acolo și cât de calificat este personalul.
Condiții excelente de cazare
La un centru de bătrâni de lux condițiile de cazare sunt dintre cele mai bune, uneori chiar și superioare celor de acasă. Au parte de confort, dar și intimitate. O cameră dintr-un cămin de bătrâni nu trebuie să semene cu una de spital, rece și lipsită de personalitate, ci trebuie să fie precum o locuință, intimă, caldă și plăcută. De aceea, în vizitele tale la căminele de bătrâni cere să vezi și cum arată dormitoarele, camerele de toaletă, dar și spațiile destinate recreerii acestora, unde își pot petrece în mod plăcut timpul liber pe care acum îl au din plin la dispoziție. Pentru că este vorba de un centru de lux, ar trebui să ofere și posibilitatea ca seniorul să fie cazat singur în cameră, dacă aceasta este dorința lui. Dar, de fapt, bătrânii tocmai opusul și-l doresc, socializarea.
Meniul zilnic
Meniul nu trebuie să fie același pentru toți cei care sunt internați aici, pentru că sunt unii care suferă de anumite afecțiuni care impun urmarea unui regim alimentar. De aceea, verifică și dacă se respectă această personalizare a meniului, dar de obicei într-un cămin de lux se apelează la serviciile unui nutriționist în stabilirea meniului, iar mâncarea nu este comandată ci preparată în bucătăria centrului, cu respectarea tuturor recomandărilor medicale, dar și a normelor de igienă.
Servicii medicale de calitate
Bătrânețea vine, de obicei, ”la pachet” cu multe probleme de sănătate, unele dintre ele chiar și cronice. Într-un cămin de bătrâni de lux nu trebuie să îți mai faci griji dacă primește tratamentul de care are nevoie, pentru că aici serviciile medicale oferite sunt de înaltă calitate, există un medic generalist care se ocupă de ei, iar la nevoie există și posibilitatea de a avea parte de consultații și tratament indicat de medici specialiști. Nu este exclusă nici participarea la ședințele oferite de un psiholog, atunci când se impune ajutorul lui.
Renunță la prejudecăți și oferă-i părintelui sau bunicului tău șansa de a avea o bătrânețe liniștită, lipsită de griji!
Alte Sporturi
EXCLUSIV. CNCD a pierdut două procese cu federațiile pe tema discriminării sportivilor străini!
14/07/2022 LA 18:27
Alte Sporturi
Intrarea în vigoare a ordinului lui Eduard Novak, amânată! Anunțul președintelui COSR, Mihai Covaliu
13/07/2022 LA 14:38