Sportul a fost mereu o inspiratie pentru regizorii geniali, iar povestile superbe din box, fotbal, rugby, baschet, karate sau fotbal american au umplut sălile de cinema. Acum trebuie să le urmărim de acasă, împreună cu cei dragi.
Am făcut un top subiectiv de filme care mi-au plăcut de-a lungul anilor:

11. Ringul (1984, 6.3 IMDB)

Alte Sporturi
888poker sărbătorește 20 de ani de activitate cu un nou Ambasador Cultural: Chris Eubank Jr.
IERI LA 04:20
Filmul lui Sergiu Nicolaescu în care l-am remarcat pe marele Marin Moraru a fost primul film de sport pe care l-am văzut la cinema. Aveam 9 ani și m-a impresionat. Este o producție care la acele vremuri putea rivaliza cu tot ce ieșea pe poarta aurită de la Hollywood.

10. Space Jam (1996, 6,3 IMDB)

Ce putea fi mai tare în 1996 decât un film în care Michael Jordan joacă baschet împreuna cu Bugs Bunny? Comedia asta m-a distrat foarte mult. Lansat in perioada în care Michael Jordan era un zeu al sportului, filmul a avut un succes foarte mare și în România.

9. Goal! (2006, 6,7 IMDB)

Deși nu a fost un succes de box office, mie acest film mi-a plăcut. Este povestea unui puști american cu origini mexicane care în ciuda problemelor, reușește să ajungă în Premier League. Marcel Iureș face un rol foarte bun. Este singurul film în care îi puteti vedea împreuna pe Ronaldo, Messi, Zidane, Beckham, Raul, Gerrard sau Cristiano Ronaldo.

8. Karate Kid (1984, 7,2 IMDB)

Am văzut acest film la vreo 10 ani de la lansare, dar este filmul după care mulți români au căutat sălile în care puteau să învețe karate în anii 90. Povestea este frumoasă, emoționantă și în același timp plină de învațături. Ralph Macchio și Noriyuki Morita fac un parteneriat remarcabil, iar Mister Miyagi rămâne un personaj de referință pentru cei de vârsta mea.

7. Million Dollar Baby (2005, 8,1 IMDB)

Hillary Swank a luat Oscarul pentru rolul în care Clint Eastwood a pus-o în valoare excepțional. Este o dramă în care am trecut de la lacrimi la transpirație și emoție fără să îmi dau seama. Mi-a plăcut acest film pentru că este un mix reușit între dragostea pentru sport și îndârjirea de a reuși.

6. Any Given Sunday (1999, 6,8 IMDB)

Gladiatorii moderni sunt jucătorii de fotbal american, iar când ei sunt conduși de Al Pacino filmul se poate transforma într-o călătorie extraordinară prin viață. Nu este o producție care să fii câștigat premii Oscar, dar este un film pe care l-am vazut de mai multe ori, prima dată alături de fratele meu Grigore și asta îmi produce mereu amintiri plăcute.

5. Maradona by Kusturica (2008, 6,7 IMDB)

Documentarul emoționant reușit de sârbul Kusturica este povestea excepțională a celui mai talentat, capricios și inconstient fotbalist din istorie. Maradona își dezvăluie toate secretele, iar emoția este actorul principal în acest film pe care l-am văzut de 6 ori.

4. Ragging Bull (1980, 8,2 IMDB)

Este o capodoperă alb-negru în care Robert De Niro face un rol memorabil. Martin Scorsese a fost nominalizat la Oscar pentru regie, dar De Niro a fost marele câștigator pentru rolul Jake La Motta, un boxeur foarte talentat, dar cu multe probleme de comportament.

3. Invictus (2009, 7,4 IMDB)

Nu poți vedea acest film dacă nu înțelegi istoria. „Invictus” este lupta unei națiuni și revanșa prin rugby după zeci de ani de tortură. Morgan Freeman este genial în rolul lui Nelson Mandela, iar Matt Damon complează tabloul regăsirii demnității în rolul căpitanului Springboks, Francois Pienaar. Unul din cele mai bune filme pe care le-am văzut după anul 2000.

2. Rocky (1976, 8,1 IMDB)

Filmul a fost lansat în anul în care m-am nascut, dar l-am simțit ca și cum ar fi facut parte din adolescența mea. Sylvester Stallone avea 30 de ani la momentul primului Rocky, dar a scris scenariul filmului în 3 zile și jumătate după ce a vazut un meci memorabil, Muhammad Ali – Chuck Wepner. Rolul boxerului legendar Rocky Marciano îl prinde extraordinar pe Sylvester Stallone. Chiar dacă au fost încă 6 filme în această serie, primul Rocky este cel mai bun, iar tema muzicală a intrat în istorie.

1. Victory (1980, 6,6 IMDB)

Fotbalul și istoria se întâlnesc în acest film extraordinar. Michael Caine, Sylvester Stallone, Pele, Bobby Moore și Ardiles reușesc să produca lacrimi, zambete și o poveste care mi-am marcat tinerețea. „Victory” este mai mult decât o producție de la Hollywood, el dărâmă bariere și arată cât de importantă este unitatea în sport.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alte Sporturi
Ce buget va avea sportul românesc în 2022 și marile priorități ale Guvernului
21/12/2021 LA 16:15
Alte Sporturi
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2021
09/12/2021 LA 18:49