Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului, medaliat paralimpic, a transmis că e convins că poate face lucruri grozave pentru sportul românesc, pe care și-ar dori să îl ducă peste tot în lume. Eduard Novak a vorbit despre obiectivele pe care le va urmări în mandatul său. Președintele Federației Române de Ciclism, fost campion și medaliat paralimpic, a preluat săptămâna aceasta mandatul de la Ionuț Stroe și a dezvăluit planurile sale de viitor.
Partidul din care face parte a transmis luni seara că propune pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului pe Eduard Novak, cel care în prezent este președinte al Federației Române de Ciclism și fost campion și medaliat paralimpic, participant la 4 ediții ale Jocurilor Paralimpice.

Eduard Novak, decis să fie un model de urmat

Alte Sporturi
ASAHI SUPER DRY CELEBREAZĂ LA MANCHESTER PARTENERIATUL GLOBAL CU CITY FOOTBALL GROUP
12/08/2022 LA 19:19
Până în momentul în care va reuși să schimbe cu adevărat ceva în sistemul din sportul românesc, Eduard Novak și-a propus să înceapă transformarea cu sine, și să ofere un bun exemplu de urmat. Venind din zona ciclismului - a condus Federaţia Română de Ciclism din 2013 - noul ministru a dezvăluit primul lucru pe care are de gând să-l facă la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS).
"Voi veni cu bicicleta la minister şi voi pune aici un rastel pentru biciclete, jos. Vom face un exerciţiu şi în ceea ce priveşte pe angajaţii ministerului", a explicat Novak, în cadrul ceremoniei în care a preluat mandatul său de la Ionuţ Stroe.

EDUARD NOVAK, NOUL MINISTRU AL TINERETULUI ȘI SPORTULUI, ARE O POVESTE DE VIAȚĂ IMPRESIONANTĂ

Eduard Novak este singurul campion paralimpic al României, multiplu medaliat mondial şi european la paraciclism. În 1996, la vârsta de 19 ani, după ce fusese de zece ori campion național la patinaj viteză, a suferit un accident de mașină și și-a pierdut un picior. Proteza se întinde de la laba piciorului până la nivelul genunchiului drept.
Sportivul din Miercurea Ciuc a vorbit despre accident într-un interviu acordat în urmă cu 11 ani: "În ianuarie ’96 mergeam la un concurs în Italia. Aveam 19 ani. Vremea era foarte rea. Ningea, drumul era în construcție. Eram în mașină cu părinții mei. Mașina a derapat și ne-am lovit de parapet. Parapetul era lovit dinainte și era ieșit în afară. Nu aveam viteză, abia vedeam drumul, așa tare ningea. După ce ne-am izbit și am aprins lumina, m-am uitat în jos și am văzut că parapetul era în mașină. Nu aveam jumătate din laba piciorului. Mă uitam și nu-mi venea să cred. Mă gândeam că m-am lovit la cap și nu văd bine…".
Novak este multiplu campion național, european și mondial și a fost medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice de la Beijing din 2008. A fost medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012, competiție pentru care s-a antrenat intens, parcurgând zilnic până la 150 de kilometri cu bicicleta. În februarie anul acesta a cucerit trei medalii la Mondialele de paraciclism din Canada. În septembrie anul trecut, Novak a cucerit o medalie de bronz la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda).
Alte Sporturi
EXCLUSIV. CNCD a pierdut două procese cu federațiile pe tema discriminării sportivilor străini!
14/07/2022 LA 18:27
Alte Sporturi
Intrarea în vigoare a ordinului lui Eduard Novak, amânată! Anunțul președintelui COSR, Mihai Covaliu
13/07/2022 LA 14:38