Roxana Mărăcineanu a devenit în 2018 ministru al Sportului în Franța, țară în care a emigrat în 1984. Fosta înotătoare a oferit acum un interviu exclusiv pentru Eurosport România, în care a vorbit, printre altele, despre cum a ajuns în fruntea Ministerului Sportului.
Mărăcineanu a explicat cum a ajutat-o sportul în cariera politică și care este obiectivul ei, ce își dorește să obțină prin munca pe care o depune în funcția de ministru al Sportului.
"Ce m-a ajutat în cariera politică este bineînțeles faptul că am fost sportivă și îi cunosc pe atleți, știu de ce au nevoie mai ales într-o perioadă ca aceasta, complicată, cu o criză sanitară în care a trebuit să fim alături de ei pentru a le menține motivația intactă.
Alte Sporturi
Campionul olimpic care a întors spatele regimului rus și de ce puțini în sport îl vor urma
14/04/2022 LA 07:25
A fost important să știm cum să îi acompaniem ca să poată merge la antrenamente pentru a se pregăti pentru concursuri, să aștepte un an pentru a participa la Jocurile Olimpice și Paralimpice din Tokyo și să începem ceea ce ne dorim să fie moștenirea Jocurilor Olimpice din Franța, să popularizăm sportul în societate și să le permitem tuturor, de la copii până la cei mai în vârstă, să aibă sport și activitate fizică în viața lor.
Cred că România este un exemplu în acest sens, avându-l în funcție pe campionul medaliat la Tokyo la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Eu sunt aici în Franța, mai sunt și în alte țări, în Ungaria, în Italia... Multe persoane care au fost în sport ajung în acest minister. E adevărat că e puțin mai complicat, dar trebuie să învățăm să ne interesăm și de alte subiecte.
Sportul poate fi o soluție pentru probleme din alte domenii în societate, cum ar fi sănătatea, educația, integrarea persoanelor cu handicap în viața de toate zilele. De aceea ne poate fi mai ușor să ne folosim competențele în serviciul altora", a declarat Roxana Mărăcineanu.
Citește și:

"Eu și Eduard Novak facem schimb de idei"

Ministrul a vorbit și despre situația sportului din România, declarând că există idei de proiecte comune cu Eduard Novak, cu care a avut recent o întâlnire la Paris.
"Ce îi lipsește României nu pot să vă zic pentru că eu sunt aici în Franța, dar încercăm alături de domnul Eduard Novak să facem schimb de idei, să ne ajutăm reciproc și să realizăm proiecte comune în așa fel încât să ajutăm Ministerul Sportului din România și să ne inspirăm cu privire la cultura sportivă de nivel înalt și la compentența care există în ambele țări.
Ne-am întâlnit recent cu domnul Novak, care a vizitat centrul nostru de performanță de la Paris și am putut să schimbăm câteva idei despre dispozitivele noastre, mai ales despre sportul la grădiniță pentru a-i putea educa pe copii în legătură cu activitatea fizică cotidiană. Ne dorim ca oamenii de toate vârstele să facă sport în așa fel încât sportul să fie un element solid pentru sistemul de sănătate care trebuie să se existe în viitor", a adăugat Mărăcineanu, în exclusivitate pentru Eurosport România.

Roxana Mărăcineanu, despre cariera de ministru al Sportului și despre situația sportului românesc

Alte Sporturi
La Vlad Cazino, Jackpotul EGT a trecut de 1.200.000 RON
01/03/2022 LA 11:30
Alte Sporturi
Mesajul puternic al lui Vladimir Klitschko de pe frontul din Ucraina: "Acționați acum!"
26/02/2022 LA 20:10