Lemnul este adesea preferat pentru aspectele sale unice, dar vine cu multe dezavantaje. Plăcile din lemn sunt o soluție excelentă pentru spațiile în care aspectul lemnului este dorit, dar caracteristicile plăcilor din lemn, caracteristicile parchetului în general, nu sunt la fel de avantajoase precum în cazul plăcilor ceramice.
Există diverse tipuri de placi ceramice, de gresie care imită perfect nuanța parchetului, fapt pentru care, tot mai multe persoane apelează la această soluție mai mult decât excelentă.
Gresia care imită parchetul sunt plăci cu efect de lemn ideale care imită aspectul lemnului în timp ce oferă avantajele plăcilor ceramice.
Alte Sporturi
ASAHI SUPER DRY CELEBREAZĂ LA MANCHESTER PARTENERIATUL GLOBAL CU CITY FOOTBALL GROUP
12/08/2022 LA 19:19
Alegerea plăcilor de gresie care imită parchetul în detrimentul parchetului din lemn, vine la pachet cu diverse avantaje care nu trebuie omise.
• Longevitate. Gresia în comparație cu parchetul, are o durată mult mai mare de viață, având o rezistență sporită importriva umezelei. Umezeala este principalul dușman al plăcilor de parchet, din pricina faptului că lemnul se umflă dacă este supus unor condiții de umezeală ridicate.
• Permanența culorii. Podelele din lemn au tendință de a se decolora mult mai rapid, în special dacă razele soarelui bat în ele. Dacă veți așeza un covor ​pe parchet și după o perioadă îl veți scoate, în funcție de calitatea parchetului vă exista o diferență de nuanță, mai mică sau mai mare. În acel moment veți înțelege imediat efectul decolorării lemnului. Plăcile ceramice nu suferă din acest punct de vedere și daca sunt curățate periodic își vor pastra luciul și nuanța mulți ani de acum înainte.
• Uzură și rupere. Podelele din lemn se zgârie extrem de ușor. Nu pot rezista traficului intens sau uzurii crescute, spre deosebire de plăcile ceramice care nu au această problemă. Parchetul din lemn, indiferent de calitate sau de tratamentul aplicat la suprafață, într-o mică sau mai mare măsură, cu trecerea timpului și în funcție de intensitatea traficului, se va zgăria. Urmele de uzură vor începe să fie vizibile chiar și după prima săptămână trecută de la momentul în care a fost montat.
• Absorbția apei. Lemnul are o rată ridicată de absorbție a apei, ceea ce îl face să se deformeze și să se umfle dacă este supus umezelei. Plăcile ceramice, au o rezistență de 100% la apă și umezeală datorită modului în care sunt fabricate și a modului în care sunt instalate. De fapt, plăcile ceramice și de porțelan cu efect de lemn sunt unele dintre cele mai bune materiale rezistente la apă disponibile.
• Versatilitatea modelelor. Deoarece vin într-o varietate de forme și dimensiuni, designul este limitat doar de imaginația dumneavoastră. Puteți crea aproape orice model folosind plăci ceramice cu aspect din lemn, iar dacă veți alege plăcile potrivite cu design-ul potrivit și vor fi montate profesionist, aproape că nu veți face diferența la prima vedere dintre gresie și parchet.
• Ușor de întreținut. Deși este necesară o cantitate minimă de întreținere pentru a menține plăci curățate și igienizate, același lucru nu se aplică podelelor din lemn. Acestea rețin apa, dezvoltă microbi și se decolorează ușor. O găleată cu apă, un mop de calitatesși un detergent bun, sunt produse mai mult decât suficiente pentru a curăța și reda strălucirea gresiei cu aspect de lemn.
• Versatilitatea culorilor. Aceste placi de gresie imitatie parchet pot imita orice nuanță de lemn fără fici un fel de problemă. Puteți alege dintr-un spectru complet de nuanțe, de la stejar auriu la pin roșiatic, zebrano, stejar teșit, wenge sau mahon și așa mai departe, și cu siguranță veți putea găsi foarte simplu și rapid nuanța potrivită în funcție de gusturile și nevoile pe care le aveți.
• Ușor de înlocuit. Parchetul este mai greu de înlocuit din cauza sistemului de prindere dintre placi. În cazul în care v-a căzut ceva greu pe plăcile de gresie și acestea s-au fisurat, tot ce trebuie să faceți este să scoateți placa sau plăcile cu probleme, să curățați zona de adezivul vechi și să aplicați noua sau noile plăci. Nu se va observa nici un fel de diferență, tocmai datorită faptului că nuanța nu se modifică odată cu trecerea timpului și nici nu se zgârie la fel de ușor precum parchetul.
Există o multitudine de motive pentru care puteți alege gresia în detrimentul parchetului din lemn. Chiar dacă în primă fază veți considera că gresia este mai scumpă în comparație cu parchetul din lemn, discutăm totuși despre o investiție de durată, plăcile din gresie prin prisma proprietăților lor, având capacitatatea de a rezista montate decenii întregi. În tot acest timp, printr-o întreținere corespunzătoare, chiar și după mulți, mulți ani, aspectul se va păstra. În schimb, parchetul se zgârie mai ușor, se decolorează, atrage umezeala cu timpul, umflarea și deformările sunt practiv inevitabile, iar înlocuirea să poate fi necesara chiar și după câțiva ani.
Investind în placi ceramice de cea mai bună calitate pentru pardoseală, plătiți mai mult la început, dar vă veți bucura de podele strălucitoare o perioadă foarte mare de timp. Tot ce trebuie să faceți în tot acest timp, este să curățați periodic și cu produse de calitate pardoseala și asta este tot.
Alte Sporturi
EXCLUSIV. CNCD a pierdut două procese cu federațiile pe tema discriminării sportivilor străini!
14/07/2022 LA 18:27
Alte Sporturi
Intrarea în vigoare a ordinului lui Eduard Novak, amânată! Anunțul președintelui COSR, Mihai Covaliu
13/07/2022 LA 14:38