Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, că din informațiile pe care le deține se intenționează amânarea intrării în vigoare a ordinului ministrului Sportului, Eduard Novak, privind obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competițiile naționale în sporturile de echipă.
"Consider că trebuia făcută o mai bună consultare cu președinții federațiilor naționale implicați direct în această decizie, și mă refer aici la sporturile de echipă. Am înțeles că se discută zilele acestea despre o amânare a intrării în vigoare a ordinului ministrului. Decizia dorește să aducă un plus de valoare, dar e clar că trebuia un pic mai bine pregătită.
În momentul în care vom pregăti lucrurile foarte bine se vor vedea și efectele. Nu însă pe termen scurt, pentru că în sportul de performanță nu pot exista minuni. Nu se face nimic peste noapte, e nevoie de timp, răbdare și de consultări pentru a lua deciziile ele mai bune", a spus Covaliu.
Alte Sporturi
ASAHI SUPER DRY CELEBREAZĂ LA MANCHESTER PARTENERIATUL GLOBAL CU CITY FOOTBALL GROUP
12/08/2022 LA 19:19
Ministerul Sportului a anunțat, la 7 iulie, printr-un mesaj publicat pe un site de socializare, că începând cu sezonul 2022/23 impune obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competițiile naționale în sporturile de echipă.
"Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabilește obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanți la competițiile sportive naționale oficiale, în sporturile de echipă.
Obiectivul acestei măsuri constă în susținerea sportului de înaltă performanță și a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federațiile sportive naționale, prin statutele și regulamentele proprii, începând cu sezonul competițional următor, 2022/23", au precizat reprezentanții Ministerului pe pagina oficială de Facebook.
Citește și:

"Sportul trebuie să devină o prioritate națională"

Mihai Covaliu a subliniat că sportul în România trebuie să devină o prioritate națională și a precizat că a avut o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă în care a discutat despre infrastructură și sportul de masă.
"Sportul trebuie să devină o prioritate națională. Sportul are multiple beneficii. Eu sper ca aceste rezultate din ultimul timp să îî determine pe cei care ne conduc și sunt în poziție de decizie să facă acest lucru pentru sport. Am avut o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul Sportului unde am discutat despre infrastructură, despre sportul de masă.
Fiecare împreună putem să împingem înainte sportul. Am discutat de mai multe ori cu Roxana Mărăcineanu, ministru al Sportului în Franța. Ea mi-a spus că Franța investește foarte mult în sportul de masă și în cel școlar pentru că o dată făcută această selecție și formare de acolo ies vârfurile care se duc la cele mai bune echipe.
E simplu, putem face și noi același lucru. Exact în acest sens am discutat cu primul ministru al României, a înțeles perfect acest aspect și i-a spus ministrului Sportului că i se pare o idee bună. Așa că eu sunt convins că într-o viitoare strategie vom vedea foarte bine delimitate aceste borne", a menționat Covaliu, citat de Agerpres.
Alte Sporturi
EXCLUSIV. CNCD a pierdut două procese cu federațiile pe tema discriminării sportivilor străini!
14/07/2022 LA 18:27
Alte Sporturi
7 ani de NetBet, 7 ani de joc responsabil
29/06/2022 LA 12:11