În prezent, Padgett profesează la un spital din Seattle, unde a fost înregistrat primul caz cu Covid-19 din Statele Unite. Ultima perioadă a fost critică pentru doctorul american, după ce a fost infectat cu Covid-19. Bărbatul de 45 de ani s-a aflat într-o zbătut între viață și moarte, ajungând în comă indusă.
Cu toate că Dr. Padgett ducea o viață extrem de sănătoasă, în care predominau mersul la sală și călătoriile la schi, organismul l-a trădat în timpul pandemiei. Potrivit apropiațiilor, doctorul lipsise de la job din cauza stării de sănătate numai 5 zile de-a lungul carierei sale de 21 de ani în domeniu.
Situația avea să se schimbe radical la începutul lunii martie, când Ryan a început să se simtă foarte rău. Durerile de cap, durerile musculare, febra și tusea seacă au fost simptomele care l-au învăluit treptat, pentru ca în final să ajungă să respire foarte greu.
Alte Sporturi
888poker sărbătorește 20 de ani de activitate cu un nou Ambasador Cultural: Chris Eubank Jr.
20/01/2022 LA 04:20

"Sistemul imunitar m-a trădat"

Când a început să aibă primele simptone, Dr. Ryan i-a scris unui prieten: "Fie virusul este o bestie, fie nu sunt eu obişnuit să fiu bolnav. Sistemul meu imunitar, de Ironman, m-a trădat."
Starea lui s-a agravat din ce în ce mai rău, iar în câteva zile a ajuns pe punctul în care avea nevoie să fie conectat la un tub de oxigen.
"Nu puteam să stau întins și să trag aer în piept. Am făcut câţiva paşi în faţă și m-am simțit ca și când alergasem 3 mile. Mi s-a părut foarte ciudat, ținând cont că am o condiție fizică destul de bună. Totuși, știam că se întâmplă ceva. Ceva diferit.", a fost un alt mesaj trimis de Ryan de acasă.
Dr. Padgett era conectat la un aparat cu oxigen la domiciliu, amânând plecarea la spital. Într-un final, văzând că starea sa nu se ameliorează a hotărât, împreună cu logodnica sa, să se interneze.
"M-a privit în ochi (n.r. - logodnica sa) și mi-a spus 'Mergem la spital'.", a povestit doctorul pentru New York Times.
După numai câteva ore, Ryan se afla în stare critică, conectat la un ventilator. Pe 16 martie, inima sa se zbătea, rinichii îi cedau, iar plămânii nu mai produceau destul oxigen pentru restul organismului. Nivelul de oxigen era atât de scăzut încât creierul său începuse să fie afectat.

"Ne gândeam că Ryan urma să moară"

Colegii săi de la spital au decis să-l transfere la o altă unitate din oraș, unde putea primi ajutorul unui medic cardiolog extrem de priceput. Odată ajuns acolo, Ryan a fost conectat la un aparat denumit ECMO care servește pe postul de inimă și plămâni artificiali. Cu ajutorul acestuia, sângele era pompat în continuare, în timp ce oxigenul era răspândit în organism.
"Ne gândeam cu teamă că Ryan urma să moară, indiferent de ce am fi făcut. Nu știam cum să prevenim acest lucru. Știam doar că este tânăr și sănătos. În final am decis să-l conectăm la aparat (n.r. - ECMO), să încercăm să-l salvăm.", a povestit Dr. Samuel Youseff, chirurgul cardiolog de la spitalul Swedish din Seattle.
Medicii l-au supus mai multor teste pentru a se asigura că nu Ryan nu va ceda din cauza sistemului imunitar extrem de slăbit, iar la un moment dat indicatorii anunțau că situația se apropia de un deznodământ tragic. I-au fost administrate tocilizumab și o doză mare de vitamina C, văzând că astfel de substanțe au funcționat în cazul unei paciente de 33 de ani, infectată și ea cu coronavirus.

Primele semne pozitive

În ultima săptămână din luna martie au apărut primele semne de îmbunătățire. Indicatorii negativi au scăzut, iar plămânii au început să producă din nou oxigen. Echipa medicală a folosit tot mai puțin aparatul ECMO, pentru ca pe 23 martie să-l deconecteze de la el, în siguranță. Pe 27 martie i-a fost îndepărtat și tubul respirator, iar după 2 săptămâni de comă indusă, Dr. Padgett s-a trezit.
A avut nevoie de câteva zile pentru a conștientiza tot ce s-a întâmplat și unde se afla.
"Când am adormit (n.r. - indus în comă), lucrurile păreau normale în lume. Apoi m-am trezit și am aflat că oamenii își părăsesc casele și totul se închide. În cazul meu, a început ca o boală ușoară, asemănătoare unei răceli. Credeam că persoanele vulnerabile sunt cele în vârstă și cu alte afecțiuni medicale, dar se pare că nici cei tineri și sănătoși nu sunt scutiți de coronavirus. Aceasta este cea mai înfricoșătoare parte. Mă gândesc la colegii mei din linia întâi. Mă tem pentru ei.", a povestit Dr. Ryan Padgett, după ce și-a revenit.
În prezent, Ryan se află în plin proces de recuperare. În următoarele 2-3 luni va urma cursuri de terapie fizică. Apoi, când va fi complet vindecat, are de gând să revină la spital să ajute alți oameni.
https://i.eurosport.com/2020/04/14/2806570.jpg
Dr. Ryan Padgett (stânga), alături de Dr. Samuel Youssef (dreapta) / Sursa foto: New York Times
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alte Sporturi
Ce buget va avea sportul românesc în 2022 și marile priorități ale Guvernului
21/12/2021 LA 16:15
Alte Sporturi
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2021
09/12/2021 LA 18:49