Sportul mondial se întoarce împotriva Rusiei, după ce Vladimir Putin a dat ordin ca Ucraina să fie invadată și a declanșat practic un război. Astfel, tot mai multe evenimentele care erau programate în Rusia sau care au în prim-plan echipe naționale și cluburi din această țară au de suferit.
Marele Premiu al Rusiei nu va face parte din sezonul de Formula 1 din acest an, după ce șefii acestei discipline au decis să-l elimine din calendarul său, în urma invaziei Ucrainei.
Alte Sporturi
Campionul olimpic care a întors spatele regimului rus și de ce puțini în sport îl vor urma
14/04/2022 LA 07:25
Cu o zi mai devreme, Sebastian Vettel, campion mondial de patru ori, a declarat că va boicota Marele Premiu de la Soci și a cerut șefilor F1 să-l elimine din calendar. După ce inițial s-au oprit de la o decizie radicală, spunând că monitorizează situația "foarte îndeaproape", oficialii F1 au decis să retragă cursa, care urma să aibă loc pe 25 septembrie.
https://i.eurosport.com/2022/02/24/3326613.jpg
"Campionatul mondial de Formula 1 FIA vizitează țări din întreaga lume cu o viziune pozitivă de a uni oamenii, adunând națiunile împreună. Urmărim evoluțiile din Ucraina cu tristețe și șoc și sperăm pentru o soluționare rapidă și pașnică a situației actuale. Joi seară, Formula 1, FIA și echipele au discutat despre poziția sportului nostru, iar concluzia este, inclusiv opinia tuturor părților interesate relevante, că este imposibil să se organizeze Marele Premiu al Rusiei în circumstanțele actuale".

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, eliminat la scurt timp după ce UEFA a mutat finala Ligii Campionilor

Rusia a pierdut Marele Premiu de Formula 1, la doar câteva ore după ce UEFA a înmânat Parisului finala Ligii Campionilor, care ar fi trebuit să se desfășoare la St. Petersburg. UEFA a mai hotărât ca meciurile de pe teren propriu ale cluburilor din Ucraina şi Rusia, precum şi partidele selecţionatelor naţionale din competiţiile UEFA să se dispute pe terenuri neutre, "până la noi ordine".
https://i.eurosport.com/2022/02/24/3326586.jpg
Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a anunţat, tot azi, anularea tuturor competiţiilor sale prevăzute în Rusia până la finalul sezonului. "FIS a decis ca, în interesul siguranţei tuturor participanţilor şi pentru a menţine integritatea Cupei Mondiale, toate probele din cadrul Cupei Mondiale programate în Rusia până la sfârşitul sezonului 2021-2022 vor fi anulate sau mutate într-o altă locaţie", a precizat FIS într-un comunicat. Decizia Federaţiei Internaţionale de Schi vine într-un moment în care Norvegia, prima naţiune în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, şi Suedia anunţaseră că nu doresc să trimită schiori la următoarele probe programate în Rusia.
Pe de altă parte, finlandezii de la Jokerit s-a retras din KHL, în semn de protest faţă de atacul forţelor armate ruse asupra Ucrainei.
Alte Sporturi
La Vlad Cazino, Jackpotul EGT a trecut de 1.200.000 RON
01/03/2022 LA 11:30
Alte Sporturi
Mesajul puternic al lui Vladimir Klitschko de pe frontul din Ucraina: "Acționați acum!"
26/02/2022 LA 20:10