Rusia a fost exclusă timp de doi ani de la competiţiile mondiale majore, inclusiv de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara anului viitor şi de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, pentru încălcarea regulilor antidoping, a anunţat joi Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Rușii nu vor fi prezenți nici la Campionatul Mondial de fotbal din 2022.
Cei trei oficiali desemnaţi de TAS au redus la jumătate sancţiunea propusă anul trecut de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), care a cerut o suspendare pe patru ani, lăsând totodată posibilitatea sportivilor ruşi care nu au fost niciodată acuzaţi de dopaj să poată concura sub steag neutru.
Alte Sporturi
Red Bull Outrun the Lift 2021
10/10/2021 LA 13:08

Rusia, cu pedeapsa înjumătățită de TAS, va lipsi de la evenimente majore

Rusia este implicată de mai mulţi ani într-un uriaş scandal de dopaj. Agenţia rusă antidoping (RUSADA) a contestat la TAS decizia Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) de a exclude reprezentanții săi pe patru ani de la marile competiţii internaţionale. În plus, Rusia nu poate găzdui evenimente internaţionale de anvergură.Oficialii TAS au precizat că această decizie nu trebuie privită nicidecum ca o <validare> a comportamentului Rusiei în ceea ce privește dopajul din sportul mondial. Potrivit TAS, interdicția de participare a Rusiei se va încheia pe data de 16 decembrie 2022.
AMA/WADA a dictat această sancţiune deoarece laboratorul antidoping de la Moscova a manipulat unele fişiere înainte de predarea lor către investigatori. RUSADA a fost suspendată în 2015, după ce au fost descoperite probe privind un dopaj în masă al sportivilor ruşi. În septembrie 2018, RUSADA a fost reinstaurată provizoriu, dar a fost declarată neconformă la sfârşitul anului trecut din cauza datelor manipulate transmise de laboratorul antidoping de la Moscova.
Alte Sporturi
Head&Shoulders România crede că nimic un ar trebui să-ți stea în cale indiferent de visul tău
29/09/2021 LA 13:22
Alte Sporturi
Gresie imitatie parchet - avantajele utilizarii acestui tip de pardoseala
28/09/2021 LA 10:47