Pentru început, Primăria Municipiului Constanța va trebui să depună o ofertă pentru studiul de fezabilitate, a cărei dată limită este 5 octombrie. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Decebal Făgădău, care a detaliat cum va arăta noua bază sportivă.
Noul complex va fi ridicat pe locul actualei baze sportive din Constanța, de pe strada Primăverii, și se va întinde pe aproximativ 90.000 mp. Complexul sportiv anunțat de Primărie va fi alcătuit din stadionul "Gheorghe Hagi" (15.000 de locuri), arena de tenis "Simona Halep" (4.750 locuri), o altă arenă de tenis de 1.000 de locuri, 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, centre de recuperare, refacere și cantonamente.
De notat este că pe stadionul de fotbal se vor putea disputa meciuri din UEFA Champions League, în timp ce arena de tenis va putea găzdui partide din circuitul WTA.
Alte Sporturi
Red Bull Outrun the Lift 2021
10/10/2021 LA 13:08
https://i.eurosport.com/2020/08/01/2858599.jpg

Noua bază sportivă din Constanța va cuprinde stadionul "Gheorghe Hagi" și arena "Simona Halep"

Decebal Făgădău, primarul Municipiului Constanța, a oferit toate detaliile despre noul proiect, care va transforma orașul de la malul mării într-o forță în sportul din România, precum și din Europa.
"De îndată ce studiul de fezabilitate va fi gata, îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Acesta este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței.
Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului.
Statul român datorează mult Constanței, România datorează mult Constanței, măcar din punct de vedere sportiv. Toată contribuția Constanței la sportul românesc trebuie să se întoarcă. Este foarte bine că s-au făcut stadioane în țară, dar a venit momentul să se investească și la Constanța.", a spus Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.
https://i.eurosport.com/2020/08/01/2858600.jpg
Investiția totală va ajunge la 533 milioane de lei, fără TVA. Proiectul din Constanța este unic în România, fiind realizat de Bruno Andreșoiu de la Igloo Associated Architects, unul dintre arhitecții de top din țara noastră.
Alte Sporturi
Head&Shoulders România crede că nimic un ar trebui să-ți stea în cale indiferent de visul tău
29/09/2021 LA 13:22
Alte Sporturi
Gresie imitatie parchet - avantajele utilizarii acestui tip de pardoseala
28/09/2021 LA 10:47