Marii designeri de la noi din țară au început să creeze ținute pline de stil pornind de la motivele tradiționale, iar în rafturile magazinelor se găsesc tot mai multe produse de acest gen.
Ba, mai mult, chiar și accesoriile sau încălțămintea urmează aceleași tendințe, și trebuie să recunoaștem, se regăsesc și în garderoba noastră.

Ia românească, preferată chiar și de marile vedete

Alte Sporturi
888poker sărbătorește 20 de ani de activitate cu un nou Ambasador Cultural: Chris Eubank Jr.
20/01/2022 LA 04:20
Multe dintre vedetele de peste Ocean, cum ar fi Kate Moss sau chiar Sharon Stone s-au arătat foarte interesate de ia noastră tradițională, pe care au cuprins-o în ținutele lor. Și este și normal, deoarece este o piesă simplă, care o face ușor de purtat cu multe ocazii, și care poate fi combinate cu multe alte: blugi, fustă, pantaloni simpli sau trei sferturi.
Prin urmare, tradiționala ie românească a trecut deja hotarele noastre, așa că avem un mare motiv de mândrie. De aceea, dacă te gândești și tu să introduci în stilul tău vestimentar câteva piese tradiționale, avem și unele sugestii pentru tine.
Motivele tradiționale au devenit un ”must”
Tendințele actuale în fashion ne readuc cu gândul la frumusețea de odinioară a satului românesc. Înțelegem poate, mai bine ca niciodată, că reușim să ne exprimăm mai bine așa, ne regăsim rădăcinile. Și, fără îndoială, că în materie de costume populare, le avem printre cele mai frumoase din lume.
Motivele tradiționale se găsesc pe multe piese vestimentare: fuste, rochii, veste, bluze, și acestea au devenit rapid un ”must”, iar ceea ce este cel mai important, este că au reușit să se adapteze perfect cerințelor actuale.
Rochia
Cele mai multe dintre reprezentante ale sexului frumos adoră să se îmbrace în rochie. Avantajul la o rochie cu motive tradiționale este că se potrivește perfect pentru orice tip de siluetă, așa că nu are voie să lipsească din garderoba ta. Cât privește ocaziile la care o vei purta, aici depinde și de combinațiile stilitice, dar și de accesoriile folosite, dar cu siguranță avem de a face cu o ținută care se potrivește perfect la o ținută de birou, o plimbare relaxantă, și cu câteva mici ajustări poate fi chiar și o rochie pentru o ocazie specială.
Rochia perfectă pentru tine
Din fericire, avem la dispoziție o ofertă generoasă de piese vestimentare cu motive tradiționale care să ne completeze garderoba. Și frumusețea tocmai aici intervine, că sunt rochii pentru care nu trebuie să ai silueta perfectă pentru a le purta: nu sunt nici prea mulate, ori prea scurte, nu contează că ești tânără sau mai în vârsta. Partea senzuală a pieselor vestimentare este inexistentă în cazul lor, or tocmai de aici apare marele lor avantaj.
Pentru zi… sau pentru seară
După cum cunosc toate demnele urmașe ale Evei, rochiile se impart în două mari categorii: de zi, sau de seară. La prima vedere, o rochie cu motive tradiționale nu pare să se potrivească unei ținute de ocazie, dar specialiștii în domeniu ne dau asigurări că nu ai de ce să îți faci astfel de griji. Astfel, o rochie dreaptă, simplă, cu mâneci transparente din voal, cu anumite broderii, este perfectă pentru un eveniment special. În schimb, pentru cele care preferă stilul office, o rochie cu trandafiri roșii, brodați pe un fond negru, poate reprezenta ținuta perfectă.
Bluze vaporoase
Ia a devenit deja un brand național, a cărui faimă a trecut de granițele țării. Este imposibil să nu o folosești pe perioada verii, când este perfectă deoarece este foarte vaporoasă, comodă și se potrivește la cam toate ținutele. Și, ca să rămânem în același ton, o ie nu va trece niciodată neobservată, iar dacă tu adori să fii în centrul atenției, este cea mai bună metodă prin care poți să o faci.
Ia este perfectă și se adaptează oricărui stil vestimentar, nu doar cel tradițional. Astfel, dacă ești genul care preferă pe cel casual, o ie cu motive populare se potrivește perfect pentru o pereche de blugi sau pantaloni. Pentru ocaziile speciale, nu dau greș cu o ie și o fustă foarte elegantă, dar pe care se pot strecura, discret, alte elemente populare. De asemenea, pentru birou, o ie cu mâneci bogat ornamentate, cu un sarafan simplu, este o alegere indicată.
Fuste cu motive tradiționale
Dacă la ii sau rochii cu motive populare lucrurile par destul de simple, puține sunt cele care îndrăznesc la ceva mai mult, cum ar fi o fustă cu motive tradiționale. Recomandarea specialiștilor în fashion este să lași toate motivele la o parte și înlocuiește măcar o dată fusta ta modernă cu una cu motive populare, și vei reuși un look aparte. În funcție de lungime, dar și de materialul din care sunt confecționate, aceste piese vestimentare se potrivesc atât în sezonul estival, cât și cel rece.
Cardigane și paltoane
În afară de piesele vestimentare despre care tocmai ce ți-am vorbit, poți plusa un pic, cu cardigane și paltoane cu motive tradiționale. Acestea ies un pic din partea clasică, una cu care te-ai obișnuit deja, și cu siguranță efectul vizual este unul de-a dreptul senzațional. Încearcă și tu o astfel de ținută și vei fi apreciată pentru bunul tău gust, te vei simți foarte comod și pur și simplu vei simți că ți-ai găsit stilul care să te reprezinte.
Alte Sporturi
Ce buget va avea sportul românesc în 2022 și marile priorități ale Guvernului
21/12/2021 LA 16:15
Alte Sporturi
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2021
09/12/2021 LA 18:49