Așadar, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi, de la cele cinci tipuri de sporturi noi până la medaliile confecționate din materiale reciclate.

Sporturi noi la ediția din acest an

Surful este unul dintre cele mai noi sporturi care îi va pune la încercare pe cei mai pricepuți sportivi pe plaja Tsurigasaki. După cum era de așteptat, câteva dintre cele mai mari nume din această industrie așteaptă să se înfrunte, în funcție de amploarea valurilor.
Alte Sporturi
ASAHI SUPER DRY CELEBREAZĂ LA MANCHESTER PARTENERIATUL GLOBAL CU CITY FOOTBALL GROUP
12/08/2022 LA 19:19
În mod evident, australienii și americanii sunt pregătiți să facă istorie, dar nici sportivii din Brazilia nu trebuie trecuți cu vederea.
Întrecerile vor avea loc pe parcursul a patru zile, dar acest lucru poate să varieze în funcție de condiția valurilor.
Celelalte sporturi pe care lumea se așteaptă să le vadă pe ecrane sunt skateboardul, escalada sportivă, karate și baseball.

Vești bune pentru edițiile viitoare

Persoanele care urmăresc Jocurile Olimpice la fiecare ediție știu că responsabilitatea de includere a unor sporturi noi în cadrul competiției aparține Comitetului Olimpic Internațional (IOC). Potrivit unor știri recente, evenimentul din anul 2024 ar putea să includăsporturi ale minții precum șah, poker sau bridge. Aceasta este o veste importantă pentru oamenii din toată lumea, deoarece există mulți spectatori care așteaptă să urmărească sportivii lor preferați într-un duel.
Inițial, IOC nu a inclus aceste sporturi în program, dar se pare că și-au schimbat decizia între timp.

Atleți care nu trebuie ratați

https://i.eurosport.com/2021/07/23/3178956.jpg
Ediția acestui an de la Tokyo va prezenta atât atleți cu renume care luptă pentru a-și menține titlul, dar și sportivi care participă pentru prima dată și își doresc cu ardoare să obțină un titlu global.
Totuși, există câteva nume cu rezonanță care sigur vor face o figură bună la Tokyo. Printre aceștia se numără și gimnasta artisticăSimone Biles. Cu un număr impresionat de titluri adunate până la această vârstă, Biles este o sportivă desăvârșită. Sigur își va dori să adauge cel puțin încă o medalie la colecția de cinci exemplare pe care le are deja.
Atleta Allyson Felix în vârstă de 35 de ani va participa pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice. Există șanse mari ca cele nouă medialii să se înmulțească în urma sprinturilor.

România la Jocurile Olimpice

Cei mai buni sportivi români sunt și ei pregătiți să dea dovadă de spirit competitiv și perseverență pe terenul de joc. Mai mult, în urmă cu câteva zile, Team România a depus oficial jurământul de participare la acest eveniment sportiv.
Astfel, sportivii ce practică baschet, box, tir sportiv, lupte, înot și scrimă au fost prezenți la Izvorani. Ei au depus jurământul în urma mesajului de încurajare primit de către secretarul general.
Sportivii au fost reprezentați de Marian Drăgulescu, antrenorii de către Viorel Filimon iar arbitrii de către Marius Florea.
Visul pentru care s-au pregătit de atâția ani este pe cale să se îndeplinească. La atletism, vom fi reprezentați de Alina Rotaru, Daniela Stanciu, Alin Alexandru Firfirică, la canotaj de Daniela Drucea, Mădălina Beseș, Ioan Prundeanu și Denisa Tilvescu printre alții.

Medalii speciale

Așa cum s-a tot speculat în ultima perioadă, povestea medaliilor este una cu adevărat specială. Mai precis, versiunile din acest an sunt realizate din materiale reciclate, un lucru în premieră.
În urmă cu ceva vreme s-a realizat o campanie care avea ca scop strângerea de metale provenite de la telefoane vechi și dispozitive uzate din toată Japonia. În urma competiției prin care a fost ales designul câștigător de pe medalii, s-au realizat în jur de 5000 de bucăți.
Pe lângă faptul că această inițiativă ajută la salvarea planetei, este și un mod foarte bun de a implica locuitorii în eveniment.
Acestea sunt câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi în ceea ce privește ediția de vară a Olimpiadei de la Tokyo. Sportivii sunt pregătiți să se confrunte și să-și învingă adversarul. În doar câteva zile publicul va intra într-o frenezie totală și va aștepta cu sufletul la gură să afle dacă sportivul lor preferat va câștiga sau nu o medalie.
Alte Sporturi
EXCLUSIV. CNCD a pierdut două procese cu federațiile pe tema discriminării sportivilor străini!
14/07/2022 LA 18:27
Alte Sporturi
Intrarea în vigoare a ordinului lui Eduard Novak, amânată! Anunțul președintelui COSR, Mihai Covaliu
13/07/2022 LA 14:38