Soarele este o sursă uriașă de energie care a început să fie exploatată relativ recent. Soarele oferă resurse practic interminabile care pot genera electricitate curată, nepoluantă și durabilă, rezultând astfel emisii poluante, considerabil reduse.
În ultimii ani, s-a descoperit că, energia solară poate fi colectată și stocată, pentru a fi utilizată la scară globală cu scopul de a înlocui în cele din urmă, sursele convenționale de energie. Trecem într-adevăr printr-o perioadă destul de grea în ceea ce privește fenomenul încălzirii globale și tocmai de aceea, obținerea energiei electrice din energia solară, poate reprezenta cea mai bună soluție. Putem uita astfel de arderea combustibililor fosili pentru obținerea energiei electrice, ceea ce înseamnă că, emisiile poluante eliberate în atmosferă, vor fi mult mai scăzute.
Pe măsură ce lumea își îndreaptă atenția către modalități de obținere unei energii mai curate, sistemele prin care se poate capta energia solară a cunoscut o creștere semnificativă ca importanță.
Alte Sporturi
Suplimente alimentare pentru libido și viața sexuală
12/01/2022 LA 18:22
Sistemele de energie solară oferă beneficii semnificative asupra mediului înconjurător în comparație cu sursele convenționale de energie, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a activităților umane. Cu toate acestea, uneori, desfășurarea la scară largă a unor astfel de sisteme trebuie să facă față implicațiilor potențiale negative asupra mediului. Aceste posibile probleme pot constitui o barieră puternică pentru avansarea ulterioară a acestor sisteme la unii consumatori.
Totuși, sistemele pe baza de panouri fotovoltaice pentru obținerea energiei electrice din energie solară, capătă o popularitate din ce în ce mai mare în rândul persoanelor care locuiesc la casă. Nu numai că există avantajul diminuării poluării, dar ajuta oamenii să plătească și mai puțin pentru întreținere, costurile fiind chiar zero pentru facturile la distribuitorul local e energie electrică, în funcție de mărimea sistemului montat.
Impactul potențial asupra mediului înconjurător asociat cu energia solară pot fi clasificate în funcție de numeroase categorii, dintre care unele sunt impactul asupra utilizării terenului, impactul ecologic, impactul asupra apei, aerului și solului și alte impacturi, cum ar fi cele socioeconomice, și pot varia foarte mult în funcție de tehnologie.
În prezent, reciclarea panourilor solare se confruntă cu o problemă importantă, în special, datorită faptului că nu există suficiente locații pentru reciclarea panourilor solare vechi și nu există suficiente panouri solare nefuncționale pentru a le face reciclarea atractivă din punct de vedere economic. Reciclarea panourilor solare este deosebit de importantă deoarece materialele utilizate pentru realizarea panourilor sunt metale rare sau prețioase, toate fiind compuse din argint, telur sau indiu. Datorită limitabilității reciclării panourilor, aceste metale recuperabile ar putea fi risipite, ceea ce poate duce la probleme de deficit de resurse în viitor, însă, cu siguranță în curând ne vom putea bucura de astfel de tehnologii performante.
Privind spre siliciu, de exemplu, o resursă care este necesară pentru a face majoritatea celulelor fotovoltaice actuale și din care există în prezent o abundență, cu toate acestea, o celulă solară pe bază de siliciu necesită mult aport de energie în procesul său de fabricație, sursa acea energie, care este adesea cărbune, determinând cât de mare este amprenta de carbon a celulei.
Lipsa de conștientizare cu privire la procesul de fabricație a panourilor solare și la problema reciclării acestora, precum și absența unei presiuni externe mari, sunt cauzele insuficienței în determinarea schimbărilor semnificative în reciclarea materialelor utilizate la fabricarea panourilor solare, o afacere care, din punct de vedere al generării de energie, are deja o mare credibilitate pentru mediu.
Cu toate acestea, impactul utilizării panourilor solare, este unul favorabil pentru mediul înconjurător, iar tehnologia în acest sens este într-o continuă dezvolatare.
De asemenea, prețurile din prezent pentru astfel de sisteme de colectare a energiei solare, sunt din ce în ce mai avantajoase, fapt pentru care, un număr tot mai mare de persoane apelează la instalarea unor panouri solare, pe acoperișul propriei locuințe.
Printre cele mai importante avantaje ale utilizării panourilor solare, număram:
  • Energia solară este bună pentru mediu
  • Utilizarea energiei solare vă poate determina să ieșiți din rețeaua locală
  • Energia solară poate folosi terenuri subutilizate
  • Energia solară cauzează mai puține pierderi de energie electrică
  • Energia solară îmbunătățește securitatea rețelei
  • Energia solară creează locuri de muncă și creștere economică
  • Energia solară este o sursă de energie gratuită
Energia solară care se transformă în energie electrică prin intermediul panourilor solare, nu produce emisii poluante de CO2, datorită faptului că, nu există nici un fel de conum de combustibili fosili. Tocmai de aceea, dacă ne dorim o planetă sănătoasă, putem lua în considerare instalarea unor sisteme de panouri solare.
Utilizarea energiei electrice reprezintă o adevărată revoluție pentru viață din ziua de astăzi, iar acest lucru se reflectă inclusiv în industria auto, dovadă fiind numărul tot mai mare autoturisme electrice pe care cea mai mare parte a producătorilor, le-au lansat pe piață. Dacă vă numărați printre aceia care stați la casă și doriți montarea unor panouri solare, atunci cu siguranță daca veți cumpăra și o mașină electrică, veți putea face economii considerabile în ceea ce privește facturile la energie electrică.
Alte Sporturi
Predicţiile eurosport.ro pentru cele mai importante competiţii sportive din 2022
01/01/2022 LA 20:13
Alte Sporturi
Cum au petrecut sportivii români de Revelion. Halep a început 2022 pe terenul de tenis
01/01/2022 LA 07:53