Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Agențiile de pariuri și sălile de jocuri, pe cale să se redeschidă. Aduc lunar peste 60mil de euro

Sebastian Ujica

Actualizat 21/05/2020 la 11:03 GMT+3

Agențiile de pariuri offline, cazinourile și sălile de jocuri sunt închise de mai bine de două luni.

Pariuri

Credit imagine: Eurosport

Consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc și unul dintre cei mai apreciați experți din această industrie, Sorin Constantinescu, spune că redeschiderea agențiilor de pariuri offline, a cazinourilor și sălilor de jocuri s-ar putea produce abia după data de 15 iunie.
Conform spuselor lui Sorin Constantinescu, în ultimele săptămâni s-a pus la punct un plan prin care activitatea să fie reluată în așa fel încât să fie asigurată protecția clienților și a angajaților.
“Industria de gambling așteaptă că și industria HoReCa deschiderea cât mai urgentă a activității, pentru că efectele economice sunt teribile. Sunt foarte mulți organizatori care își pun problema dacă mai au fonduri să redeschidă activitatea. Dacă se dă drumul la restaurante, cum estimează Guvernul în jurul datei de 15 iunie și având în vedere că și jocurile au fost închise în aceeași perioadă cu restaurantele, se presupune că s-ar da drumul și la industria de jocuri în acea perioadă. Au fost o grămadă de discuții și întâlniri între asociații ca să cadă de acord cu privire la normele sanitare care trebuie să se aplice pentru o protecție cât mai bună pentru jucători. Sunt condiții generale care sunt peste tot, la toate localurile de acest gen, dar și specifice pentru fiecare activitate în parte. Din ce am văzut în presă declarațiile premierului și ale membrilor Guvernului, dacă nu mai cresc cazurile, probabil că din 1 iunie se deschid terasele și din 15 iunie restaurantele. Mergând pe această paralelă că s-au închis în același timp cu jocurile de noroc, s-ar putea redeschide tot pe 15 iunie”, a spus Sorin Constantinescu pentru portalul de sloturi Cazino365.ro.
Reguli noi în cazinouri, agenții de pariuri offline și sălile de jocuri
În momentul în care acestea se vor redeschide, atât clienții cât și angajații vor trebui să respecte o serie de reguli pentru ca nimeni să nu fie expus vreunui risc.
Potrivit propunerilor făcute de specialiștii din industria jocurilor de noroc, fiecare angajat va purta mască de protecție și va fi protejat de un panou de plexiglas.
De asemenea, în locații se va păstra distanța socială, iar între oameni trebuie să existe un spațiu liber de 1.5 metri. Această regulă se aplica inclusiv în cazul aparatelor de tip slot machine.
Apoi, accesul oamenilor în locații va fi limitat. Astfel, pentru fiecare 4 metri pătrați ai locației va fi permis accesul unui om. Dacă o locație are 100 de metri pătrați, pot intra 25 de oameni.
De asemenea, clienții pot intra în locații doar dacă au mască de protecție, iar la intrare își vor dezinfecta mâinile cu gel pus la dispoziție de compania respectivă. Clienții care au simptome, au călătorit în zone de risc sau au intrat în contact cu persoane testate pozitiv nu vor fi primiți. Mai mult, în jurul unui aparat nu se pot forma grupuri de oameni, ci doar un singur jucător se poate afla.
Locațiile vor fi dezinfectate total la fiecare 12 ore, iar obiectele atinse frecvent chiar și mai des, în timp ce încăperile vor fi aerisite.
Aparatele de cafea / băuturi și dozatorul de apă vor putea fi folosite doar de angajații punctelor de lucru.
Organizarea turneelor de poker, în pericol
În ultimii ani, România a fost o destinație importantă pe harta pokerului european deoarece aici au avut loc multe turnee de top la care veneau jucători din întreaga lume. Totuși, în perioada următoare, șansele că turneele de poker să mai fie organizate sunt destul de mici, conform spuselor lui Sorin Constantinescu.
"E imposibil să desfășori turnee de poker cum făceam noi de o mie de persoane. Dacă îi pui la un metru și jumătate, poți să faci maxim un Heads Up. Mai mult n-ai ce să faci. Cu distanțarea asta socială, nu ai cum să faci vreun turneu de poker. Cele mai afectate o să fie cazinourile și cluburile de poker. La păcănele poți să pui plexiglas între aparate. La mese, că să pui plexiglas, sunt costuri uriașe. Te costă 200-300 de euro pe masă. În plus, jucătorul ar fi că într-o cutie. Frumusețea jocului de poker e socializarea, interacțiunea. Dacă-l pui într-o cutie, mai bine joci online, ești mai liber decât să stai într-o chestie de plastic”, a menționat Sorin Constantinescu.
De asemenea, Sorin Constantinescu spune că și jocurile de ruletă sunt în pericol, întrucât este dificil ca distanța socială să fie păstrată.
În orice caz, Sorin Constantinescu afirmă că reluarea activității din acest domeniu ar trebui luată în considerare tot mai serios, în condițiile în care statul român pierde lunar 60-70 de milioane de euro. În plus, cei 45 de mii de angajați din industrie sunt acum în șomaj tehnic și plătiți tot de stat.
În plus, Sorin Constantinescu a propus ca, până la sfârșitul acestui an, organizatorii de joc să plătească doar jumătate din taxa pentru fiecare aparat de tip slot machine, având în vedere că 50% dintre acestea nu vor mai putea funcționa pentru păstrarea distanței sociale între jucători.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo