Încă din primele zile de după invadarea Ucrainei de către Putin, Sirenko s-a dus pe front pentru a-și apăra țara natală. Și într-una dintre bătăliile de lângă Kiev și-a pierdut piciorul. A fost între viață și moarte, dar acum e în afara oricărui pericol și vrea să se întoarcă pentru a-și ajuta camarazii de arme, deși starea nu îi va permite, probabil.
"Îți voi spune cum a început războiul actual pentru mine. Fiul meu cel mic, Yaroslav, în vârstă de 30 de ani, studiază la Universitatea Națională din Harkov. Mă sună în zorii zilei de 24 februarie și îmi spune: "Tată, suntem bombardați". Și îmi arată exploziile de pe Staraya Saltovka printr-un link video. De îndată ce am văzut, am umplut mașina și am condus până la Harkov. Pentru fiul meu. Locuiesc la Kiev, în Tatarka. Am ajuns la Poltava fără incidente, fără probleme. Și lângă Poltava - patru rânduri de mașini cu refugiați. Deplasarea a fost anevoioasă, dar am ajuns în satul Pesochin, regiunea Harkov. Fiul meu a ajuns acolo pe jos și am plecat împreună la Kiev. Cum am ajuns, ne-am și mobilizat pentru apărarea teritorială a districtului Shevchenko", și-a început Andriy Sirenko istorisirea pentru sport.ua.

Calvarul luptei în care și-a pierdut piciorul

Alte Sporturi
Ponturi și cote pariuri pentru prima finală Conference League
19/05/2022 LA 16:45
În a doua săptămână din martie a avut loc incidentul care l-a lăsat infirm. Sirenko a avut mare noroc să scape cu viață, suferind două intervenții chirurgicale, la organele interne, și fiindu-i amputat piciorul. Un camarad de arme l-a salvat, altfel am fi vorbit acum despre fostul luptător la trecut.
"În noaptea de 12 spre 13 martie, am fost trimiși lângă Kiev în satul Moschun. Acolo, forțele noastre armate au avut pierderi mari. Noi, aproximativ 70 de persoane, am fost trimiși în poziții de luptă. Fiul Yaroslav a fost la exerciții și a rămas într-o altă unitate, care a mers la Irpen. Și îi mulțumesc lui Dumnezeu. Când am ajuns cu mașina în Moschun, satul era deja pe butuci, nu era o colibă ​​întreagă acolo. Am coborât din mașini și, după ce am auzit o dronă în aer, imediat au început să tragă: "too-doo-doo-dun - too-doo-doo-dun", de la unu dimineața până la cinci dimineața. Am fost lovit, îmi auzeam sângele țâșnind din picior. Nu mi-am simțit piciorul până la genunchi. Zilele trecute vorbeam cu Sergey, băiatul care m-a salvat. Mi-a zis cât de greu i-a fost să mă tragă. Dar a reușit, am încercat să ajut și eu cum puteam, am împins cu celălalt picior. Mi-am scos rucsacul cu cartușe, am dat jos casca, vesta, doar să-i fie mai ușor. Observând un mic șanț lângă drum, Sergey m-a lăsat acolo și s-a repezit după mașină. Mi-a spus că, de îndată ce m-a părăsit, a căzut o mină foarte aproape de acel loc. "Credeam că ai murit", mi-a zis. Dar s-a întors și a văzut că mișc. Eu nu-mi amintesc deloc, dar probabil îngerul păzitor a stat în apropiere, sau așa ceva. În drum spre Kiev, am leșinat. Am deschis ochii abia în spital", a mai punctat fostul luptător.
Alte Sporturi
Cum îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă
17/05/2022 LA 14:03
Alte Sporturi
Cele mai bune sloturi cu tematică Western!
16/05/2022 LA 11:06