Ministrul Sporturilor a avertizat că foarte multe evenimente sportive s-ar putea desfășura fără spectatori sau cu numeroase restricții cel puțin până în luna septembrie, pentru a reduce riscul răspândirii virusului Covid-19.
Mai mult, Roxana Mărăcineanu a sugerat că unele competiții importante, precum Turul Franței și Roland Garros ar putea să fie chiar anulate în acest an, din cauza pandemiei.
"Un lucru este cert: sportul nu va reprezenta o prioritate în rândul societății din Franța. În același timp, nu reprezintă o prioritate nici în deciziile luate în calcul de Guvern.", a spus Ministrul Sporturilor, citat de Eurosport.fr.
Alte Sporturi
Cele mai așteptate filme ale finalului de an
23/09/2022 LA 11:04
Roxana Mărăcineanu a dezvăluit că ligile de fotbal și rugby ar urma să fie anulate dacă nu va fi asigurat un număr suficient de mare de măști și teste pentru coronavirus:
"Dacă în momentul ieșirii din starea de urgență nu vor exista destule măști, iar testele pentru coronavirus vor rămâne disponibile doar pentru persoanele cu simptome, atunci evenimentele nu se vor relua. Sperăm ca la data de 11 mai aceste aspecte să fie rezolvate."

Ligue 1, Turul Franței și Roland Garros riscă să fie anulate

Ministrul Sporturilor a reamintit că, în cazul fotbalului, se iau în calcul mai multe variante, printre care reluarea sezonului în iunie sau chiar anularea stagiunii curente:
"Evident, reluarea sezonului la jumătatea lunii iunie ar fi cea mai bună alternativă, însă există și altele luate în calcul. Se ia în considerare chiar și anularea sezonului actual și începerea celui nou în septembrie. Indiferent de decizia finală, accesul spectatorilor pe stadioane va fi extrem de restricționat sau chiar interzis până în luna septembrie. Această perioadă se poate prelungi dacă nu va fi găsit un vaccin cât mai repede."
În același timp, Ministrul Sporturilor a precizat că nu este exclus ca Turul Franței și Roland Garros să fie anulate, dacă lucrurile nu se vor îmbunătăți până în septembrie, atunci când cele două evenimente prestigioase au fost reprogramate.
"Turul Franței și Roland Garros trebuie să se desfășoare în cele mai bune condiții pe care ni le putem imagina. Nu va veni sfârșitul lumii dacă nu vor putea fi organizate. Va fi însă sfârșitul multor lucruri susținute prin veniturile obținute la cele două evenimente. Dacă vom rata ediția din acest an, va trebui să ne reinventăm.", a încheiat Roxana Mărăcineanu.

Turul Franței și Roland Garros, reprogramate

Organizatorii de la Roland Garros au anunțat că turneul se va desfășura în perioada 20 septembrie - 4 octombrie. Inițial, al doilea turneu de Grand Slam al anului ar fi trebuit să aibă loc între 25 mai și 7 iunie, însă pandemia de coronavirus i-a determinat pe francezi să ia această măsură.
Turul Franţei, ultima mare competiţie din sport rămasă în calendar fără data modificată, a fost și ea amânată. Decizia preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care a interzis toate evenimentele publice până la jumătatea lui iulie nu le-a dat altă alternativă organizatorilor. Competiția va avea loc în perioada 29 august-20 septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus.
Până în prezent, în Franța au fost confirmate 159.877 cazuri cu Covid-19, în timp ce 21.340 de persoane au decedat.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alte Sporturi
PERONI NASTRO AZZURRO și ASTON MARTIN prezintă "IL PITSTOP"
12/09/2022 LA 14:51
Alte Sporturi
Cum alegi casa de pariuri din România care ți se potrivește?
30/08/2022 LA 13:08