Anul 2020 a debutat așa cum prevedeam, cu multe evenimente și competiții pe care de abia le așteptam. Lunile ianuarie și februarie au fost "coperta prezentabilă" a anului 2020, dar așa cum am învățat deja încă de demult, niciodată nu ar trebui să judecăm o carte după copertă. Luna martie ne-a îngrozit de-a dreptul, iar lumea s-a oprit în loc din cauza pandemiei de coronavirus.
Dacă la început credeam și speram că impactul crizei generate de pandemie va trece rapid și ne va da voie să ne reluăm viețile de acolo unde le lăsasem, situația generală din lume a degenerat și mai mult. Pe plan sportiv, o mulțime de evenimente s-au anulat sau amânat, iar sportivii s-au aflat pentru o lungă perioadă de timp în imposibilitatea de a se pregăti pentru competiții din cauza instituirii carantinării obligatorii. Mulți dintre atleți și-au pierdut motivația și reperele, asta pentru că nimeni nu a știut la începutul pandemiei când vor reveni evenimentele sportive.

Cum s-au antrenat sportivii români în pandemie: Benny Adegbuyi

Alte Sporturi
Cele mai așteptate filme ale finalului de an
23/09/2022 LA 11:04
Cu Benny, cel care avea să scrie istorie pentru România în urma luptei câștigate în fața lui Badr Hari, am avut onoarea de a sta de vorbă în luna iunie. Atunci, Benny Adegbuyi ne mărturistea că pregătirea e ceva mai dificil de gestionat în vreme de pandemie pentru că totul a fost închis, iar sălile de sport nu au mai putut fi folosite de atleți.
"E puțin mai dificil pentru că totul a fost închis și ducem lipsa antrenamentelor în grup, antrenamentelor în sala de sport. În schimb am încercat pe cât posibil să mă antrenez și acasă, am avut un sac de box montat în subsolul blocului, dar nu e același lucru cu sala de antrenamente", ne mărturisea Benny la jumătatea lunii iunie.

#DORdeSPORT cu Benny Adegbuyi

Cum s-au antrenat sportivii români în pandemie: Simona Halep

De cealaltă parte, Simona Halep a avut un debut de sezon reușit. Ea a ajuns în semifinale la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, iar apoi a cucerit titlul de la Dubai, anunțând ulterior că va lua o pauză din cauza unei accidentări la picior. S-a retras de la Indian Wells, însă turneul american nu a mai avut loc din cauza pandemie de coronavirus. De altfel, acest turneu a fost primul dintr-un lung șir de evenimente sportive care au fost anulate.
Simona ne-a mărturisit, în cadrul vodcastului Tennis Legends că s-a pregătit de această pandemie cu o săptămână înainte ca situația de urgență să fie instituită pe teritoriul României: "Trebuie să recunosc că m-am speriat puțin de situație. Sunt momente grele pentru că nu putem ieși nicăieri. Trebuie să acceptăm asta.
Nu am călătorit în străinătate de când m-am întors de la Dubai și am fost foarte strictă în ceea ce privește respectarea regulilor de distanțare socială, mai ales că situația e destul de înspăimântătoare în Europa. Am făcut o donație pentru achiziționarea de echipamente medicale la spitalele din București și Constanța și îi învit pe toți cei care au posibilitatea să facă la fel.
Este incredibil cât de repede ne putem pune viața în perspectivă. Apreciem cât de norocoși suntem pentru faptul că ne câștigăm existența din tenis. Suntem recunoscători pentru sănătatea noastră, a familiei și a prietenilor. Trebuie să luptăm zilnic în această bătălie. Vom învinge virusul doar dacă luptăm împreună și rămânem încrezători".

Simona Halep la Tennis Legends

Simona Halep, despre rutina zilnică în izolare și greutățile cu care se confruntă acasă

Cum s-au antrenat sportivii români în pandemie: Cristina Neagu

Nici handbalul nu a reprezentat o excepție în fața pandemiei de coronavirus. Multe meciuri au fost amânate, iar sportivele au fost nevoite să improvizeze și să se pregătească pe cât de mult posibil acasă, singure, nu așa cum erau obișnuite până anul acesta, alături de colegele de echipă pe terenul de handbal, sub atenta supraveghere a echipei tehnice.
Acesta a fost și cazul Cristinei Neagu, care ne mărturisea la finalul lunii iunie că de abia așteaptă să revină pe teren și să-și reia viața obișnuită: "Mi-e dor de handbal, mi-e dor de colege, mi-e dor să mă antrenez, să joc, mi-e dor să văd oamenii în tribune. Până la urmă, sportul fără spectatori nu înseamnă foarte mult. Nu vreau să mai pierd timp. Am pierdut timp cu accidentările, acum cu pandemia, nici eu nu mai sunt la prima tinerețe".

Cristina Neagu, interviu pentru Eurosport: despre succesul sportului românesc feminin

Cum s-au antrenat sportivii români în pandemie: Florin Mergea & Alex Coman

Revenind la tenis, am avut onoarea anul acesta de a sta de vorbă atât cu Florin Mergea, inalistul de la Turneul Campionilor 2015 în proba de dublu, dar și cu juniorul Alex Coman, cel mai bun jucător de tenis din Europa la categoria lui de vârstă. Amândoi ne-au împărtășit din experiența lor trăită în vreme de pandemie. Tenisul, deși nu este un sport de contact, ci dimpotrivă, un sport în care adversarii se luptă de la o distanță considerabilă, a fost unul dintre cele mai întârziate sporturi în 2020.
Revenirea tenisului s-a produs cu întârziere, iar jucătorii au avut cel mai mult de suferit. "Pentru mine nu a fost o diferență atât de mare pentru că după turnee oricum veneam acasă și mă antrenam. Am teren de tenis în curte și îmi creez o mică bulă în care pot să mă antrenez, lucru pe care l-am făcut dintotdeauna. Eu personal am avut toate condițiile necesare pentru a mă antrena", ne-a spus Florin Mergea.

#DORdeSPORT cu Florin Mergea

#DORdeSPORT cu Alex Coman

Alte Sporturi
PERONI NASTRO AZZURRO și ASTON MARTIN prezintă "IL PITSTOP"
12/09/2022 LA 14:51
Alte Sporturi
Cum alegi casa de pariuri din România care ți se potrivește?
30/08/2022 LA 13:08