La 23 de ani, Alina Shynkarenko este o sportivă de mare succes. Născută în Donețk, din mamă rusoaică și tată ucrainean, aceasta e vicecampioană mondială la înot sincron și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice, în proba pe echipe.
Mama sa i-a fost model în viață, însă războiul declanșat de Putin a produs o ruptură totală între cele două. Asta pentru că mama sa, aflată în Rusia, a refuzat să creadă că orașele din Ucraina sunt atacate de Kremlin, crezând orbește în propaganda servită de Moscova. Deși fiica sa vedea cu propriii ochi nenorocirile care se întâmplă, Shynkarenko Sr a încercat să o convingă că de fapt "naziștii ucraineni" trăgeau în civili și își bombardau propriile orașe, nu armata rusă.
"În primele zile, eu și mama ne-am certat foarte mult. Am sunat-o imediat după începerea invaziei și i-am spus 'mamă, trag în noi, războiul a început'. Era 7 dimineață, abia se trezise. Mi-a spus 'acum mă uit la știri, totul e bine. Armata noastră păzește granițele, naziștii tăi trag'. I-am răspuns 'bine, mamă, adio'!”.
Alte Sporturi
Ponturi și cote pariuri pentru prima finală Conference League
ACUM 19 ORE
La început, au atacat obiectivele militare, apoi au început să lovească blocuri de civili. Noi avem rude în Volnovakha (n.r. unul dintre cele 18 districte din Donețk). Pe 25, au încetat să mai comunice cu noi. I-am spus mamei 'mamă, Volnovakha nu mai există, a fost bombardată', ea a replicat 'sunt naziștii tăi care luptă împotriva armatei noastre'.
I-am spus 'da, mamă, e foarte interesant, noi ne plictiseam și am decis să jucăm paintball între noi', a răspuns 'nu știu, noi n-am atacat'. Am ajuns la concluzia că nu mai avem ce discuta", a povestit Alina Shynkarenko, citată de Sport.ua.
Alte Sporturi
Cum îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă
17/05/2022 LA 14:03
Alte Sporturi
Cele mai bune sloturi cu tematică Western!
16/05/2022 LA 11:06