Evenimentele sportive reprezintă forme de distracție pe care unele persoane le urmăresc frecvent. Plăcerea de a vedea un meci este dublată de cea de a pune un pronostic. Când mizezi și o sumă de bani pe pronosticul tău, senzațiile devin mai intense. Apariția caselor de pariuri online a permis bettingul din orice loc, la orice oră. Faptul că multe agenții din mediul online au și opțiune de streaming le face populare printre pariori. În plus, oferta de evenimente sportive și de opțiuni de pariere este diversă și ușor de accesat. Indiferent dacă ești un parior experimentat sau unul începător, îți recomandăm să cunoști bine regulile de bază la pariuri sportive online.

Poți paria doar dacă ai peste 18 ani

Dacă alegi Winner pentru pariuri sportive sau alt operator de betting, trebuie să știi că vârsta minimă legală pentru pariere este de 18 ani. Nu ai voie să pariezi nici prin intermediul contului altei persoane, pentru că acesta este personal și nu este transmisibil. De asemenea, nu ai voie să pui beturi dacă ești angajat al Oficiului Național al Jocurilor de Noroc sau ești rudă de gradul 1 al organizatorului sau angajat al acestuia.
Alte Sporturi
Creierul tău şi jocurile de noroc
01/08/2022 LA 13:16
Ai la dispoziție 3 tipuri de pariuri
După ce te-ai înscris la o agenție de pariuri online și ai depus bani în cont, poți începe să pui beturi. Majoritatea agențiilor de pariuri online au interfețe care ușurează experiența utilizatorului, astfel încât navigarea între diferitele sporturi și opțiuni de pariere să nu prezinte dificultăți. Pariurile sunt de 3 tipuri:
  • individuale;
  • multiple;
  • sistem.
Când pui un bet individual, alegi un singur eveniment pe care pui un pronostic. Pariurile multiple sunt formate din mai multe pronosticuri, pe evenimente diferite. Pariul în sistem constă în selectarea mai multor evenimente, din care optezi pentru un minim de pronosticuri corecte. De exemplu, poți alege ca biletul să fie câștigător dacă nimerești 8 pronosticuri din 10. Recompensa este mai mică, dar șansa de a câștiga crește.

Poți paria pe opțiuni diverse, în funcție de sport

Fiecare sport are propriile reguli de joc și posibilități de desfășurare. Acestea determină opțiunile de pariere. De exemplu, la fotbal, poți paria, printre altele, pe:
  • marcatori;
  • diferența de scor;
  • rezultat final;
  • rezultat la pauză;
  • număr de goluri;
  • număr de cornere.
Alte sporturi, ca tenisul sau voleiul, îți oferă șansa de a paria pe seturi și număr de puncte, în timp ce la discipline ca atletismul și cursele de cai poți paria pe ordinea sosirii sau pe timpul parcurs.

Reguli de abordare a pariurilor sportive

Propune-ți obiective pe care le poți atinge
Pariurile sunt în primul rând o formă de distracție. Câștigul trebuie să fie pe plan secund, altfel experiența va fi frustrantă de cele mai multe ori. Începătorii sunt atrași de goana după profit și își imaginează că pot obține sume importante în câteva zile. Însă, rareori, se întâmplă astfel. Inevitabil, vei pierde multe pariuri, oricât de bine ai studia statisticile sau ai compara șansele competitorilor. Prin urmare, este de preferat să-ți propui obiective realiste, dar și să fii pregătit să pierzi mai mult decât câștigi. Un profit de 30% în 2 săptămâni este un exemplu de obiectiv realizabil.
Pariază responsabil
Pariurile sportive online te pot atrage prea mult. Chiar dacă îți place să pui pronosticuri, limitează bugetul și timpul alocat bettingului. Ai nevoie de timp și bani și pentru alte activități, așa că nu paria mai mult decât îți permiți. De asemenea, nu paria emoțional. Mizele puse la nervi sau când ai impresia că te simți norocos nu au nicio logică și riscă să-ți provoace pierderi și mai mari.
Regulile pariurilor sportive online sunt ușor de reținut. Pariază responsabil și urmărește sporturile preferate.
Alte Sporturi
FOTE 2022 | Amalia Puflea, două medalii de aur și sperăm din nou la rezultate notabile în gimnastică
31/07/2022 LA 04:52
Alte Sporturi
Super-complex sportiv multifuncțional, la Craiova! Anunțul oficial
15/07/2022 LA 12:27