Popularitatea sa este remarcabilă, la începutul secolului al XIX-lea fiind practicat de nu mai puţin de 250 milioane de jucători, la nivel global. Nici legile jocului nu au un istoric recent, acestea fiind fundamentate în anul 1863, în Anglia, de către The Football Association.

De ce să citeşti cărţi care au ca subiect fotbalul

Când vine vorba despre fotbal, pentru a înţelege mai bine această lume competitivă a jocului, cărţile se pot dovedi de mare ajutor. La nivel naţional şi internaţional a curs multă cerneală pentru a se scrie biografii, eseuri, analize, prin care experții dezvăluie toate misterele balonului rotund.
Alte Sporturi
Suplimente alimentare pentru libido și viața sexuală
12/01/2022 LA 18:22
Citind cărţi de profil, suporterul va primi acces în vieţile unor mari fotbalişti, precum Hagi, Dobrin, Duckadam şi, de ce nu, al unor vedete internaţionale, precum Neymar, Alex Ferguson sau Raymond Domenech. Va afla mai multe despre istoria fotbalului şi îşi va îmbunătăți tehnica cu ajutorul sfaturilor experților.
Cărţile îi vor ajuta pe microbişti să cunoască cu adevărat jucătorii care îi interesează, dincolo de dezbaterile televizate. Mulți jucători şi-au spus poveştile şi, evident, acestea au ajuns la pasionaţii care şi-au dorit să descopere această lume fantastică a fotbalului, în culisele ei. Fotbalul este o cultură în sine cu eroii săi, așa că este normal să i se dedice timp pentru o cunoaştere mai aprofundata.

Cărţi vechi şi noi despre fotbal pe care să nu le ratezi

Cărţi care aduc în prim plan fotbalul au fost scrise mereu, aşa se face că astăzi, mai ales în anticariat, există inclusiv cărţi vechi de vânzare, vândute la preţuri accesibile.
PrintreCarti.ro a aşezat pe rafturile sale virtuale cărţi pentru microbişti de citit pe nerăsuflate.
Mihai Ionescu, de exemplu, face o incursiune prin lumea fotbalului românesc, în cartea sa „Fotbal de la A la Z”, pe care orice cititor avid de cunoaştere a tot ce înseamnă acest sport o va citi cu drag. Cartea a apărut în 1988 şi poate fi citită de către cei care vor să cunoască mai mult din istoria fotbalului românesc.
În aceeaşi idee, de data aceasta cu un subiect care face referire la istoria internaţională a fotbalului, „Rimet-ix Mexic 70. Campionatele mondiale de fotbal” va fi pe placul oricărui cititor care se vrea mai mult decât în tribună, atunci când vine vorba de sportul rege.
Alte cărţi ieftine de cumpărat din anticariatul Printre Cărţi şi de citit pe nerăsuflate de microbiști, includ:
  • „Fotbalul, un univers” de Paul Slavescu;
  • „Fotbal. Cadran românesc” de Mihai Flamaropol;
  • „Fotbal de-a lungul unui secol. Introducere în teoria tacticii jocului de fotbal” de Vasile Tudor;
  • „Fotbal şi fotbalişti la diferite meridiane” de Constantin Teasca.
Daca esti pasionat de fotbal sau de un alt sport, cu ajutorul cartilor poti sa descoperi povesti noi dar si povesti vechi scrise de-a lungul timpului.
Alte Sporturi
Predicţiile eurosport.ro pentru cele mai importante competiţii sportive din 2022
01/01/2022 LA 20:13
Alte Sporturi
Cum au petrecut sportivii români de Revelion. Halep a început 2022 pe terenul de tenis
01/01/2022 LA 07:53