Din păcate, aceasta afectează un număr din ce în ce mai mare de persoane. Cauzele care conduc la apariția herniei de disc sunt multiple, câteva dintre cele mai importante cauze fiind prezentate în rândurile de mai jos. De asemenea, tot în cadrul acestui articol voi prezenta și care sunt cele mai utile soluții pentru tratarea herniei de disc.

Ce este hernia de disc și care sunt simptomele care anunță apariția herniei de disc

Despre hernia de disc au auzit foarte multe persoane pentru că este una dintre cele mai populare afecțiuni medicale. Cu toate că despre această afecțiune au auzit foarte multe persoane încă există mulți oameni care nu știu ce înseamnă cu exactitate hernia de disc și nici nu știu care sunt principalele simptome care anunță apariția herniei de disc. Pentru aceste persoane dar nu numai pentru acestea în continuarea acestui articol voi prezenta care sunt cele mai importante informații care trebuie cunoscute despre hernia de disc. Cunoscându-le, fiecare dintre noi va avea posibilitatea de a face tot ceea ce este posibil pentru a evita apariția acestei afecțiuni medicale. De asemenea, cunoscând informațiile prezentate în rândurile de mai jos fiecare dintre noi va avea posibilitatea de a începe din pripă tratamentul pentru tratarea herniei de disc.
Alte Sporturi
NetBet, primul cazino licențiat în Romania, anunță un nou Pachet de Bun Venit în 2022
20/01/2022 LA 22:03
Așa cum am menționat deja, hernia de disc este o afecțiune medicală. Aceasta apare în momentul în care este deteriorat unul dintre discurile intervertebrale. Ca urmare a deteriorării acestui disc, nucleul pulpos al acestuia este împins în exterior ceea ce conduce la apariția durerilor în zona în care este deteriorat discul intervertebral. Acesta nu este singurul simptom care anunță apariția herniei de disc. Cele mai importante simptome care anunță posibilitatea apariției herniei de disc sunt următoarele:
 • Durerea de mână sau de picior este cel mai frecvent simptom care anunță deteriorarea unui disc intervertebral. În cazul în care această durere se intensifică de la o zi la alta este necesară vizitarea unui medic specialist. Acesta trebuie vizitat în cel mai scurt timp posibil pentru că durerea persistentă anunță faptul că afecțiunea medicală este destul de complicată.
 • Furnicături și amorțeală. Pe lângă durerea de picior sau de mână, o persoană care suferă de hernie de disc va simți foarte multe furnicături sau amorțeală. Apariția amorțelii este simptomul care anunță că această afecțiune medicală s-a instalat destul de bine în coloana ta vertebrală. Pentru ca situația medicală să nu degenereze este necesar să mergi de urgență la un consult de specialitate.
 • Slăbirea sistemului muscular este un alt simptom care nu trebuie trecut cu vederea pentru că și acesta anunță faptul ca există o problemă cu unul dintre discurile intervertebrale.
Pentru a rezolva această problemă medicală trebuie să te adresezi unui medic a cărui specializare este refacerea sistemului locomotor.

Principalele cauze ale apariției herniei de disc și cum poate fi tratată aceasta

Există mai multe motive care conduc la apariția herniei de disc, principalele cauze hernie disc fiind următoarele:
 • Procesul de îmbătrânire prin care trece fiecare dintre noi este cel mai popular motiv pentru care apare hernia de disc. Odată cu îmbătrânirea se reduce semnificativ procentul de apă dintre discurile intervertebrale. Lipsa apei face ca flexibilitatea acestora să fie din ce în ce mai mică. Deteriorarea discurilor intervertebrale apare în momentul în care flexibilitatea acestora scade din ce în ce mai mult.
 • Ridicarea obiectelor care au o greutate mare fără ca, corpul să fie pregătit pentru o astfel de situație este o altă situație care poate conduce la apariția herniei de disc.
 • Mediul de lucru care nu permite menținerea unei posturi corecte a coloanei vertebrale. Din păcate, petrecem din ce în ce mai multe ore în fața unui computer sau într-un autovehicul. Acestea sunt doar două dintre situațiile care pot conduce la apariția herniei de disc.
 • Exercitarea unei presiuni constante pe coloana vertebrală. Această presiune este cauzată de kilogramele în exces pe care la un moment dat fiecare dintre noi le are. Pentru a preveni deteriorarea discului intervertebral este necesar ca fiecare dintre noi să urmeze un regim alimentar care să permită ținerea sub control a numărului de kilograme avute.
 • Nu în ultimul rând, predispoziția genetică este un alt motiv pentru care la un moment dat este posibilă apariția herniei de disc.
Din fericire, hernia de disc poate fi tratată fără a fi necesară intervenția chirurgicală. Medicina a evoluat extrem de mult în ultimii ani motiv pentru care în momentul de față este capabilă să ofere o serie de soluții pentru tratarea celor mai periculoase probleme de sănătate. Un exemplu foarte bun în acest sens sunt soluțiile de tratament cu ajutorul cărora este tratată această afecțiune medicala. Cele mai importante soluții pentru tratarea herniei de disc pe care le oferă medicina în momentul de față sunt următoarele:
 • Kinetoterapia.
 • Fizioterapia.
 • Decompresia vertebrală.
 • Mobilizarea vertebrală.
Concluzii
Hernia de disc este în momentul de față una dintre cele mai populare afecțiuni medicale. Având în vedere că netratată la timp poate conduce la probleme de sănătate foarte grave este necesar să fim atenți la simptomele prezentate în cadrul acestui articol. Din momentul apariției unuia dintre aceste simptome trebuie să ne adresăm de urgență unui medic specialist.
Alte Sporturi
Te pot găsi clienții? Adăugați-vă afacerea gratuit pe o hartă folosită de milioane de utilizatori
19/01/2022 LA 12:28
Alte Sporturi
Suplimente alimentare pentru libido și viața sexuală
12/01/2022 LA 18:22