Aproape fiecare parfum arăbesc, de exemplu, conține afrodisiace foarte puternice, precum: moscul și chihlimbarul. Aceste componente sunt combinate cu diverse uleiul esențiale, creând o esență specială. Paciuli, neroli, cedru, lemn de santal, tămâie și alte condimente valoroase, atribuie parfumului un efect senzual.
Persistența esențelor arabe este, desigur, unul dintre principalele lor avantaje. În principiu, o picătură din compoziție este suficientă pentru cel puțin 10 ore. Prin urmare, în ciuda costului semnificativ, parfumurile sunt încă foarte economice.
În general, aromele arabe pe bază de ulei sunt mult mai vechi, decât parfumurile pe bază de alcool. În Europa, au apărut abia în secolul al XVI-lea, ca produs de igienă, deoarece spălarea frecventă în acea perioadă nu era acceptată, prin urmare condițiile insalubre erau o normalitate. Chiar și cei mai distinși reprezentanți ai societății nu au acordat atenție mirosurilor neplăcute multă vreme. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, oamenii încă au simțit nevoia de parfumuri bune. Așa a fost inventat acest superb parfum persistent. Spre deosebire de parfumurile tradiționale, compozițiile pe bază de ulei nu conțin o picătură de alcool în compoziție, motiv pentru care nu usucă pielea sensibilă și delicată, iar mirosul lor este atât de exotic și intens.
Alte Sporturi
Suplimente alimentare pentru libido și viața sexuală
12/01/2022 LA 18:22
Naturalitatea parfumurilor orientale este foarte apreciată, iar tendința pentru asemenea arome a devenit recent din ce în ce mai populară.
Majoritatea parfumurilor moderne sunt realizate cu apă, iar procentul acesteia, de regulă, constituie cea mai mare parte din cantitatea totală de lichid. De aceea, parfumeria alcoolică este „diluată”, iar parfumurile arabe adevărate uleioase – „concentrate”.

Top 4 cele mai captivante curiozități

Sunt un puternic afrodisiac.
Parfumul cu ulei arabesc este produs pe baza de ingrediente naturale, dintre care majoritatea sunt cele mai puternice afrodisiace. Durabilitatea îndelungată a parfumului este, de asemenea, surprinzătoare - unele compoziții de ulei se simt pe piele chiar și după câteva zile. Câteva picături de parfum de ulei - și cel puțin 10 ore de ședere într-un basm oriental îți sunt garantate.
Nu usucă pielea
Principala diferență dintre parfumurile cu ulei arab comparativ cu alte esențe aromate este absența alcoolului etilic în compoziție. Acesta din urmă poate usca pielea sensibilă și delicată, iar cu utilizarea excesivă a parfumului poate provoca iritații. De fapt, parfumurile clasice arabe sunt concentrate de uleiuri naturale, care pătrund adânc în piele și împiedică mirosul să dispară rapid.
Mirosul lor se schimbă odată cu activitatea fizică.
Parfumurile arabe atrag nu doar prin durabilitatea sporită, ci și prin faptul că intensitatea lor se modifică în timpul mișcării. Când ești relaxat, parfumul este ușor și discret, dar de îndată ce începi să te miști, se intensifică, își dezvăluie toate notele mai intens. Acest lucru se datorează creșterii temperaturii corpului - mișcarea moleculelor de uleiuri aromatice este accelerată și, în consecință, evaporarea este mai intensă.
Pot fi folosite pentru masaj
O altă caracteristică interesantă a parfumurilor arabe este că pot fi folosite ca aditivi de aromă pentru uleiurile de masaj. Dar asta nu este tot: parfumurile arabe sunt adesea folosite ca uleiuri de baie. Uleiurile naturale luxoase precum vanilie, vetiver, pere, lime din India de Vest pot îmbunătăți starea generală a corpului.
Parfumul poate fi aplicat pe tâmple, gât, încheieturi, partea interioară a cotului, sub genunchi, în spatele urechilor - unde se simte pulsul.
Alte Sporturi
Predicţiile eurosport.ro pentru cele mai importante competiţii sportive din 2022
01/01/2022 LA 20:13
Alte Sporturi
Cum au petrecut sportivii români de Revelion. Halep a început 2022 pe terenul de tenis
01/01/2022 LA 07:53