Potrivit unui studiu făcut de divizia Atletiq din cadrul agenției Ideologiq, ai cărei parteneri sunt Adrian Apostol (partener Ideologiq), Mihaela Constantinescu și Stefan Caescu (specialiști marketing sportiv și marketing strategic, cu peste 15 ani de experiența in domeniu), FCSB este cea mai urmărită echipă de către consumatorul de sport din România. FCSB, cu un procent de 19,3%, se află pe primul loc, fiind urmată de echipa națională a României (16,8%), Barcelona (11,2%), Dinamo (10,5%) și Steaua (10,2%).
Trebuie menționat faptul că este vorba despre întrebări cu răspuns liber, lucru care reflectă o notorietate spontană a echipelor, sportivilor sau a evenimentelor sportive. Acesta este și motivul pentru care vedem în lista “Steaua”, fără referire clară la unul dintre cele 2 cluburi ce se luptă pentru această denumire, consumatorii încă spunând că se uită la televizor la “Steaua”. Care “Steaua”? Rămâne de văzut. Singura echipă care nu provine din lumea fotbalului și care și-a găsit loc în acest top este CSM București, aceasta fiind menționată de către 4,1% dintre cei care au participat în cadrul acestui studiu.
Alte Sporturi
Cele mai așteptate filme ale finalului de an
23/09/2022 LA 11:04
Din acest top mai fac parte CFR Cluj (7,1%), Real Madrid (6,9%), CS Universitatea Craiova (4,7%), Rapid (3,7%), Liverpool (3,5%), Manchester United (3%), Juventus (2,7%), Bayern Munchen (2,5%), PSG (2,3%), iar 22% dintre cei care au participat în cadrul acestui studiu au menționat și alte echipe. În ceea ce privește persoanele care nu au o echipă preferată, procentul este 4,5%.
Citește și:

Simona Halep, cea mai urmărită sportivă de consumatorul de sport din România

Simona Halep este sportiva din România cu cele mai mari performanțe din ultimii ani, iar acest lucru a atras atenția consumatorului de sport din țara noastră. Ea se află pe primul loc în acest top, cu 51,8%, fiind urmată de cei doi mari fotbaliști care au împărțit planeta în ultimii aproape 15 ani, Lionel Messi (11,5%) și Cristiano Ronaldo (7%).

Simona Halep, lovitură marcă înregistrată la Australian Open! Alize Cornet, simplă spectatoare

Clasamentul este completat de o altă sportivă din România cu performanțe uriașe la nivel internațional. Cristina Neagu, una dintre cele mai bune handbaliste ale lumii, se află pe locul 4, cu 4,3%. Hagi este menționat de 3,9% dintre cei care au participat în cadrul acestui studiu, în timp ce un procent de 2,9% a răspuns făcând referire clară la Ianis Hagi.
În acest top regăsim mai mulți sportivi care nu fac parte din lumea fotbalului, precum Lewis Hamilton, Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal, David Popovici, Max Verstappen, Emma Răducanu, Marian Drăgulescu sau Ana Maria Brânză. În ceea ce privește fotbaliștii români care evoluează în Liga 1, singurii jucători care au fost numiți sunt Florin Tănase (1,8%) și Andrei Vlad (1%).
O surpriză în acest top este cea reprezentată de Ronnie O’Sullivan, cu 3,4%. Considerat de cei mai mulți cel mai bun jucător de snooker din toate timpurile, O’Sullivan este unul dintre sportivii care atrage oameni în fața micilor ecrane, mai mult decât alți sportivi de talie mondială precum Lewis Hamilton (2,4%), Novak Djokovic (2,2%), Roger Federer (1,9%), Rafael Nadal (1,8%) sau Kylian Mbappe (1,1%). Tocmai din acest motiv, snookerul este și unul dintre cele mai urmărite sporturi de către români, cu 29,6% dintre cei care au participat la acest studiu menționând că urmăresc acest sport la tv/în mediul online.

Ronnie O'Sullivan a făcut spectacol la mese și în 2021! Top 10 lovituri ale "Rachetei"

Alte Sporturi
PERONI NASTRO AZZURRO și ASTON MARTIN prezintă "IL PITSTOP"
12/09/2022 LA 14:51
Alte Sporturi
Cum alegi casa de pariuri din România care ți se potrivește?
30/08/2022 LA 13:08