Cum selectezi adidaşi de alergare perfecți?
Primul criteriu de care trebuie să ţii seama este legat de sezon. Când vorbești de adidași alergare pentru vară, spui respirabilitate, confort, materiale uşoare şi tehnologii speciale. Adidaşii pentru iarnă trebuie să fie realizaţi fin materiale impermeabile, dar să păstreze aceiaşi construcţie uşoară, care permite realizarea antrenamentelor fără efort.

Criterii de selectare a pantofilor de alergare

Alte Sporturi
Numeroasele utilizări ale soluțiilor de ambalare din plastic!
27/11/2022 LA 14:02
Alege adidașii pentru alergare în funcție de teren. Terenul pe care alergi este primul lucru de care să ții cont. De ce? Deoarece tehnicitatea unei perechi de adiași se va defini în primul rând în funcție de terenul pe care vei alerga. Astfel că, în funcție de teren, adidașii vor trebui să amortizeze șocurile vor trebui să ofere confort, dinamism și o susținere perfectă.
Confortul este primordial. Astfel că, nu este de ajuns doar să îi încerci în magazin. Trebuie să faci măcar o ieșire cu ei pentru a te asigura de faptul că nu te jenează sau că nu provoacă dureri. Și cu cât te simți mai confortabil, cu atât vei alerga mai repede.
Alege un model de adidași alergare în funcție de felul în care îi vei folosi. Adică va trebui să știi care este durata ședințelor de alergare, viteza și natura solului. Este la fel de important să mai ții cont și de alte aspecte- ești la început sau ești deja cu mai multă experiență?
Marimea și forma piciorului sunt alte criterii de care să ții cont. Sunt foarte importante lățimea și lungimea piciorului, dar și pronația sa. Forma arcadei la fel. Trebuie de asemenea să se detemine amprenta talpii și biomencanica alergării.
Ține cont și de greutatea ta. În mod evident, o persoană de 80 de kg este mai grea decât una de 60. Și totuși, multă lume uită de asta atunci când alege adidașii pentru alergare. Este recomandat să se aleagă în acest caz o talpă intermediară din spumă mai lejeră și cu o amortizare eficientă în față și la călcâie.
Tehnologia adidașilor pentru alergare este un alt criteriu important. Alegerea adidașilor va trebui deci să fie făcută în funcție de mediul din jur. Pentru alergatul pe pământ, în plină natură, este nevoie de modele rezistente cu o bună aderență care să mențină așa cum trebuie glezna.
Pentru alergatul pe drum, amortizarea este extrem de importantă. Din cauza numeroaselor șocuri cauzate de bitum sau de suprafața dură, ai nevoie de adidași care să te protejeze de răni.
Gândește-te să investești în materialele potrivite. Dacă alergi des, pe distanțe lungi sau chiar în competiție, trebuie să investești în cele mai calitative modele de adidași. Partea superioară trebuie să fie respirantă pentru ca să se mențină un confort superior și pentru ca aceștia să facă alergatul să devină mai facil.
Trebuie să te mai asiguri de faptul că lași o marjă de 1 cm în față pentru ca degetele să nu fie prea în fața adidașilor, un lucru deloc confortabil în timpul alergării. Trebuie să fie cei mai flexibili pentru a se plia la fiecare pas. Trebuie deci să susțină picioarele la fiecare pas și efort depus și să îl ghideze la fiecare mișcare.
În orice caz, la CCC, atât online, cât și în magazinele fizice vei găsi cea mai variată gamă de adidași pentru alergare, în funcție de nevoi și dorințe.
Alte Sporturi
De ce este recomandată trecerea la un sistem propriu de panouri fotovoltaice?
26/11/2022 LA 14:04
Alte Sporturi
Câștigă vouchere de cumpărături la Mondialul lui VLAD, vampirul prietenos și mega generos!
25/11/2022 LA 15:45