Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum găsești uniforma potrivită pentru asistente și medici?

Nicu Savin

Publicat 24/11/2022 la 13:11 GMT+2

Când lucrezi într-un spital, uniforma ta trebuie să poată rezista oricăror provocări. Poți avea oricând o zi încărcată sau o gardă dificilă, iar condițiile de muncă sunt uneori greu de suportat, deci echipamentul tău trebuie să facă față atât din punct de vedere al calității, cât și al funcționalității.

Laura Olteanu

Credit imagine: Eurosport

În plus, echipamentul trebuie să se înscrie în niște standarde speciale unităților spitalicești. Așa că vom vedea în acest articol la ce detalii ar trebui să acordăm atenție atunci când alegem uniforma potrivită pentru asistente și medici.
La fel ca și în cazul altor haine de lucru din alte instituții și industrii, materialele de înaltă calitate și durabile sunt un parametru important. Având o viață activă la spital, uzura fiind prezentă zi de zi, este important să nu fie nevoie să îți faci griji, de exemplu, dacă pantalonii sunt curați sau dacă îți rupi halatul pentru că te-ai agățat de o margine de mobilier. În plus, uniformă trebuie să reziste la temperaturi înalte la spălare, ținând cont că poți intra în contact cu diverși agenți patogeni.

O uniformă care să îți ofere confort foarte bun

În același timp, uniforma ta trebuie să fie confortabilă de purtat. O vei purta timp de mai multe ore, ținând cont că turele pot fi de 12 ore sau chiar 24, aproape în fiecare zi, pe tot parcursul anului, așa că trebuie să ai o experiență bună de fiecare dată când iei uniformă pe tine.
Mai jos este lista de aspecte pe care să le iei în considerare atunci când alegi uniformă pentru asistente și medici:
1. Reține că nu trebuie să faci rabat de la calitate
Ca asistent medical sau medic, ești ocupat să-ți îngrijești pacienții. Adesea trebuie să intri în contact cu fluide și alte lucruri. O uniformă de calitate trebuie să reziste murdăriei și să nu o lase să îți ajungă la piele pe cât posibil.
2. Alege halate și bluze cu buzunare practice și spațioase
Indiferent dacă alegi o bluză, un halat sau o cămașă, buzunarele sunt importante. Îți recomandăm să alegi o piesă cu câteva buzunare mari, cu mult spațiu în partea de jos a cămășii și un buzunar la piept care se potrivește perfect cu transportarea unui pix, stetoscop și așa mai departe.
3. Măsura trebuie să fie corectă
Puțin elastic în talia pantalonilor de lucru poate face o mare diferență pentru comoditatea celui care poartă uniformă. De asemenea, în general, poți alege diferite modele. De exemplu, cu halate si pantaloni LauraOlteanu ai posibilitatea de a alege modelul care ți se potrivește cel mai bine.
4. Înaltă calitate
Noile tale uniforme trebuie spălate de mai multe ori la temperaturi ridicate. Merită să alegi o calitate bună, care să reziste spălare după spălare. Pe lângă execuția deosebită, calitatea și proprietățile materialelor din care sunt executate uniformele trebuie să fie de top. De exemplu, dacă ai nevoie de un halat, îți recomadnam halate de tip Polar Fleece, cu o croiala tip chimono. Acestea sunt extrem de confortabile și călduroase. Trebuie acordată o mare atenți la detalii și finisaje. Și cine a spus că uniformă medicală trebuie să fie plictisitoare? O uniformă de calitate poate să aducă și un plus de elegantă acestui gen de haine de protecție. Țesăturile, cum am spus, trebuie atent alese pentru acest gen de echipamente de protecție a cadrelor medicale. Dacă vorbim de Polar Fleece, halatele din acest material ar trebui să aibă următoarele caracteristici cheie: antipilling - Oeko-Tex100 - certificare EN 20471 Polar Fleece 270GSM. Acesta este un material cu greutate medie, existând varianta ușoară (mai subțire) de 150 GSM și varianta de 350 GSM (mult mai călduroasă). Fleece este o lână sintetică din poliester 100%, care nu absoarbe umezeala, ci o transporta departe de corp. Halatele și vestele din fleece sunt ușoare, foarte călduroase și durabile având caracteristicăantipilling (nu freacă pielea)! De aceea, ți le recomandăm pentru perioadele mai reci din an, când trebuie să faci gărzi istovitoare.
5. Alege dimensiunile potrivite
Pentru a te simți comod în cele minim 12 ore lucrate, trebuie să ai mereu haine în mărimile potrivite pentru a nu te încurcă într-un fel o dimensiune necorespunzătoare. De exemplu, o uniformă care te strânge, nu este potrivită. Este valabil și pentru bărbați și pentru femei. Trebuie să te poți mișca ușor, fără să ți se blocheze mâna sau să stea brațul încordat atunci când faci o injecție sau ești în sala de operații. De asemenea, dacă uniformă este prea largă, te poți trezi că pantalonii trebuie mereu ridicați și asta ar fi foarte incomod pentru tine.
Aceștia sunt cei mai importanți factori de care să ții cont. Însă trebuie să mai ții cont de ceva…culoarea! Cu toții știm că asistentele și medicii poartă uniforme albe. Chiar li se spunea în lumea medicală “halatele albe”. Ei bine, în ziua de azi, culorile pot fi diferite: albastru, verde, turcoaz, galben, roșu burgund. Acum ai o gamă imensă de unde să alegi. De asemenea, în special pentru personalul medical care se ocupă de copii, uniformele pot fi cu personaje din desenele animate, atât de îndrăgite de cei mici. De fapt, psihologii au arătat că folosirea culorilor și modelelor amuzante pe uniformele medicale reprezintă un ajutor imens pentru pacienți, fie adulți, fie copii, pentru că nu mai asociază medicul și asistenta respectivă cu suferința fizică pe care o au în acel moment.
După cum vezi, fiecare detaliu al unei uniforme este important atât pentru bunăstarea ta, cât și pentru cea a pacienților tăi. Alege uniforma medicala cu înțelepciune!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo