Așadar, cum să îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă, și, totodată, cum să descoperi o formulă de organizare care sa îți permită și ție să faci mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi? Viața de părinte este solicitantă și plină de provocări cărora trebuie să le faci față. În rândurile ce urmează îți prezentăm câteva moduri care te vor ajuta să-i motivezi pe toți membrii familiei să facă sport, inclusiv pe cei mici:

1.Ține cont de ceea ce îi place copilului

Cu cât îl familiarizezi mai devreme pe cel mic cu lumea sportului, cu atât mai mult va avea posibilitatea să-și dezvolte corpul, dar și inteligența. Este important să descoperi ce îi place celui mic să facă și apoi să îi prezinți detaliat ce implică practicarea acelui sport. De asemenea, așa cum recomandă specialiștii din domeniul sănătății, psihologiei și educației copiilor, nu trebuie să transformi sportul ales de cel mic într-o continuă competiție sau să pui mai multă presiune pe acesta decât este necesar. Pentru a descoperi sportul pe care cel mic și-ar dori să-l practice, puteți consulta diferite cărți de sport ori biografiile celor mai celebri sportivi, astfel încât să îi oferi toate informațiile de care el are nevoie. În cazul în care copilul are o vârstă foarte mică, îi poți prezenta cu ajutorul cărților ilustrate diferite sporturi pe care le poate practica. În acest fel, va fi pregătit și va alege ceea ce îi place.
Alte Sporturi
Sfaturi importante de care să țineți cont dacă vă doriți o gradină perfectă
IERI LA 11:31
https://i.eurosport.com/2022/05/17/3374327.jpg

2.Caută cele mai atractive cursuri pentru copiii mai mari

Chiar și când sunt mai mari, copiii se pot apuca să practice un anumit sport, iar tu îi poți ajuta dacă mergi cu ei la cursurile de care crezi că ar fi interesați. Este important ca înainte de a-l înscrie pe cel mic la un anumit curs, să mergeți împreună la o primă sedință de probă pentru a vedea dacă este un sport potrivit pentru acesta. Pentru a descoperi care sunt cele mai bune metode de a-ți susține copilul să practice un anumit sport, dar și pentru ca tu să găsești resursele necesare să faci mișcare în fiecare zi alături de cel mic, lectura unor cărți de dezvoltare personală, parenting și psihologia sportului sunt ideale pentru a obține toate răspunsurile de care ai nevoie. De la felul în care îți poți crea obiceiuri sănătoase și până la modul în care îți poți ajuta copilul să gândească precum un sportiv de performanță, vei găsi sprijin pentru orice problemă vei întâmpina.

3.Nu ignora responsabilitățile școlare ale copilului

La orice nivel s-ar situa copilul tău în sportul pe care îl practică, acest lucru nu trebuie să-i afecteze parcursul școalar, care este la fel de important. Oricât de talentat ar fi la un anumit sport, nu este recomandat să îl lași să neglijeze școala, ci să îl susții să găsească un echilibru între cele două. Lectura zilnică îi poate oferi copilului numeroase beneficii printre care: sporirea atenției și inteligenței, îmbunătățirea capacității de memorare etc. Puteți achiziționa cărți potrivite pentru cel mic, fie de pe site-ul unui anticariat online, fie prin vizite regulate în librăria sau anticariatul preferat.

1.Creați un program bine stabilit

Programul celui mic trebuie să includă și momente de relaxare, dar și de studiu și de antrenament, așadar împreună cu el stabilește un program care să îi ofere tot ce are nevoie pentru a se menține sănătos. În funcție de programul tău personal, nu uita să introduci și câteva exerciții fizice pe care să le faceți împreună, iar în acest fel veți petrece timp de calitate părinte-copil.
O viață cât mai activă are beneficii pe termen lung, mai ales în cazul copiilor care se află în plină dezvoltare, așadar îți recomandăm pe cât posibil să încurajezi copilul să practice un sport. Pe lângă energia pe care o va consuma, îi va oferi oxigenerea atât de necesară creierului, și astfel se va dezvolta armonios pe toate planurile.
Alte Sporturi
Cele mai comune moduri prin care jucătorii au încercat să trișeze la cazino
29/06/2022 LA 11:10
Alte Sporturi
Sfaturi pentru a deveni un parior mai bun
17/06/2022 LA 14:54