Persoanele care poartă lentile de contact trebuie să știe că există anumite practici recomandate în timpul folosirii lentilelor de contact împreună cu machiajul. Principala regulă este aceea de a introduce mai întâi lentilele de contact în ochi, după care să aplicați machiajul. În caz contrar, este posibil să vă rămână pe vârfurile degetelor particule de fard sau puțină cremă sau fond de ten care ar putea păta lentilele de contact și care ar putea încețoșa vederea, provocând iritații ale ochilor. De asemenea, scoateți mai întâi lentilele de contact, după care demachiați-vă.
Iată și alte practici pe care este bine să le cunoașteți dacă purtați lentile de contact și folosiți machiaj în fiecare zi:
Nu aplicați mai multe straturi de rimel
Alte Sporturi
Te pot găsi clienții? Adăugați-vă afacerea gratuit pe o hartă folosită de milioane de utilizatori
ACUM 11 ORE
Foarte multe femei tind să experimenteze mai multe tipuri de rimel sau să folosească în mod specific un tip de mascara cu efect de gene voluminoase. Totuși, o masă foarte groasă de mascara pe gene, atunci când este complet uscată, poate cauza particule fine să intre în ochi și să se depună pe lentile. La fel se întâmplă și în cazul în care obișnuiți să vă fardați. Particulele de fard pot intra în ochi și pot păta lentilele de contact. Alternativ, puteți experimenta eyelinere și tipuri de mascara care nu produc particule fine după aplicare. Eventual, puteți opta pentru un rimel special formulat pentru persoanele cu ochi sensibili.
Acordați atenție ingredientelor, etichetei produselor și datei de expirare
Așa cum verificăm ingredientele produselor alimentare, la fel ar trebui să verificăm și informațiile care însoțesc produsele cosmetice. Produsele de machiaj pentru ochi care au expirat nu ar mai trebui folosite. Produsele care conțin alcool sau formaldehidă sau orice alte substanțe chimice care pot provoca iritații oculare trebuie, de asemenea, evitate. În plus, machiajul pentru ochi nu ar trebui să fie împărțit cu alte persoane. Cu toții avem bacterii unice pe piele și pe marginile pleoapelor, care sunt inofensive pentru noi. Atunci când folosim machiajul pentru ochi al altei persoane, obținem bacteriile acesteia care pot fi dăunătoare pentru noi.
Folosiți șervețele pentru pleoape
Există șervețele pentru pleoape și alte produse profesionale destinate în mod specific persoanelor care poartă lentile de contact. Găsiți astfel de produse atent formulate într-o farmacie specializată în optică medicală, așa cum este Farmacia Ana Maria. De exemplu, șervețelele pentru pleoape reprezintă cea mai ușoară și simplă modalitate prin care vă puteți calma ochii, mai ales dacă nu purtați un machiaj foarte puternic. Dacă vă confruntați cu senzația de iritație sau usturime la nivelul ochilor sau simțiți un corp străin în ochi, spălați-vă ochii cu apă curată și apoi consultați imediat un oftalmolog pentru evaluare și tratament adecvat.
Demachierea ochilor
Demachierea ochilor cu meticulozitate este, de asemenea, importantă. Particulele de machiaj rămase pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății ochilor, cauzând disfuncții ale glandei, un film lacrimal disfuncțional sau sindromul ochilor uscați. Folosiți, de asemenea, soluții speciale pentru lentile de contact pe care le puteți achiziționa dintr-o farmacie de optică medicală.
Nu în ultimul rând, mențineți întotdeauna mâinile curate și nu folosiți loțiune, uleiuri de corp, serumuri sau creme înainte de a utiliza lentilele de contact. Întotdeauna, puneți mai întâi lentilele de contact având mâinile perfect curate și uscate, după care vă puteți continua rutina de îngrijire și înfrumusețare.
Alte Sporturi
Suplimente alimentare pentru libido și viața sexuală
12/01/2022 LA 18:22
Alte Sporturi
Predicţiile eurosport.ro pentru cele mai importante competiţii sportive din 2022
01/01/2022 LA 20:13