Fumatul – Primele riduri care apar pe față sunt acelea din jurul ochilor. Asta se întâmplă pentru că în această zonă pielea este foarte subțire, fină și vulnerabilă, practic este lipsită de țesut subcutanat, are doar jumătate de milimetru. Multe persoane, în special femeile, sunt foarte afectate de faptul că în zona ochilor apar riduri precoce, umflături, cearcăne și pungi. Odată cu trecerea anilor, ridurile de la ochi se accentuează iar pielea își pierde elasticitatea.
  • este inamicul numărul unu al pielii, el scade nivelul de vitamina C din piele, usucă tenul și provoacă riduri faciale; prin urmare, fumătorii trebuie să renunțe la acest viciu
  • Alcoolul deshidratează corpul și pielea
  • Excesul de machiaj poate îmbătrâni prematur tenul; machiajul neadecvat poate înfunda porii și cauza infecții.
Foarte important este de asemenea să evităm factorii de mediu care duc la formarea ridurilor. Asta înseamnă să respectăm orele de somn, să ne controlăm emoțiile negative, să evităm expunerea directă a pielii la lumina soarelui și frecarea ochilor.
Alte Sporturi
Ponturi și cote pariuri pentru prima finală Conference League
19/05/2022 LA 16:45
Lipsa de somn duce la apariția cearcănelor din jurul ochilor și asta te va face să arăți mai în vârstă decât ești. În plus, deficitul de somn afectează culoarea pielii, aceasta devine ușor mai închisă, cenușie, pentru că apare o lipsă a producției de colagen.
Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii se poate folosi un tratament Vichy Mineral 89 de umplere dermică a zonei ochilor cu acid hialuronic. Acesta fortifică pielea fină din jurul ochilor, o hidratează, reduce ridurile, pungile și cearcănele de sub ochi, combate stresul și oboseala ochilor.
Pielea din jurul ochilor are nevoie de hidratare pentru că ea este mai delicată, se usucă mai rapid din cauza lipsei protecției sub forma unui strat de sebum. În plus, ridurile apar și în urma mișcării mușchiului circular al ochiului, care face mii de mișcări pe zi, când ochii clipesc. Asta duce la apariția ridurilor, a liniilor de expresie și a aspectului de piele obosită pe zona din jurul ochilor.
https://i.eurosport.com/2022/03/31/3347385.jpg

Exerciții pentru prevenirea ridurilor de la ochi

Există anumite exerciții eficiente în prevenirea formării ridurilor la ochi. Prin realizarea lor cu siguranță pielea va arăta mai bine, va fi mai tonifiată. Se recomandă exerciții pentru relaxarea mușchilor faciali sau masarea zonei ochilor și exerciții pentru întărirea mușchilor feței. Există exerciții care reduc ridurile de la ochi și care dacă se fac în fiecare zi pot îmbunătăți vizibil starea pielii.
Se pot folosi și creme potrivite pentru pielea din jurul ochilor care au o compoziție naturală. Dacă exercițiile se fac în mod regulat, ele pot reduce în mod eficient efectele îmbătrânirii. Desigur ajută foarte mult și produsele cosmetice de față și pentru zona ochilor, care sunt bogate în ingrediente active, naturale.

Cât de mult ajută vitaminele în reducerea ridurilor?

Odată cu vârsta apar ridurile, acestea se adâncesc treptat și din cauza factorilor de mediu și a lipsei de vitamine. Din cauza procesului de îmbătrânire colagenul se pierde cu ușurință și asta afectează elasticitatea pielii. Lipsa de somn și alimentația nesănătoasă reprezintă factori care pot grăbi acest proces de îmbătrânire.
Printr-o dietă sănătoasă și echilibrată se poate menține sănătatea organismului și se poate îmbunătăți aspectul pielii. De asemenea contează enorm și hidratarea corpului și a pielii. Pentru asta este necesar un consum de 1,5 litri de apă pe zi, mai ales apă plată.
În prevenirea și reducerea ridurilor ajută foarte mult vitaminele care apar în diferite alimente, precum sunt:
  • Vitamina A care stimulează producerea de colagen
  • Vitamina C cu rol antioxidant și care oferă strălucire pielii de sub ochi
  • Vitamina E care are efect benefic asupra stratului lipidic.
De asemenea și coenzimea Q10 ajută la regenerarea celulelor pielii și la combaterea aspectului îmbătrânit al tenului. Acest nutrient se găsește în spanac, broccoli, uleiuri vegetale, cereale integrale.
Experții recomandă cremele pentru tratamentul ridurilor de sub ochi care au vitamine, substanțe flavonoide și coenzima Q10. Acestea tonifică pielea, netezesc ridurile, oferă strălucire pielii.
Alte Sporturi
Cum îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă
17/05/2022 LA 14:03
Alte Sporturi
Cele mai bune sloturi cu tematică Western!
16/05/2022 LA 11:06