Cel mai probabil acestea se plantează în solarii neîncălzite, așa că este nevoie să ai grijă la modul în care reușești să le oferi acestora temperaturi minime, pentru a se evita înghețarea plantelor. Ai nevoie de folie termica.
Cum se amplasează aceasta folie
Pentru o eficiență maximă a acestei folii, aceasta trebuie amplasată între plantele care trebuie protejate și folia de acoperire. Este nevoie să fie așezată ușor înclinat, astfel încât picăturile de apă care se formează la suprafața acesteia să se scurgă spre margine.
Alte Sporturi
Ponturi și cote pariuri pentru prima finală Conference League
19/05/2022 LA 16:45
De ce să folosești folie de polietilena pentru protectie termica în seră sau solar?
Pentru a înțelege mai bine care sunt avantajele folosirii foliei termice, ți le vom prezenta și noi, în rândurile următoare.
Reduce variațiile de temperatură
Fiind vorba despre primăvară, un anotimp destul de capricios, încă mai există variații destul de mari de temperatură dintre zi și noapte. Cu ajutorul acestei folii termice, acest neajuns este înlăturat în interiorul solarului, unde plantele au parte de temperatura optimă pentru ele. Plantele nu vor fi afectate, iar creșterea și producția nu vor fi afectate. Să luăm de exemplu castraveții, care deși nu sunt prea pretențioși, au nevoie de o temperatură cuprinsă între 18 și 22 de grade pe timpul nopții, în timp ce ziua se simt cel mai bine la 24 – 30 de grade. În cazul culturilor foarte timpurii, este destul de dificil să obții aceste valori, și tocmai aici intervine ajutorul de neegalat al foliei termice. Spațiile protejate cu ajutorul ei au parte de temperaturi mai ridicate, iar diferențele dintre zi și noapte sunt mult mai echilibrate, ceea ce înseamnă că delicioasele legume se vor dezvolta într-un mediu favorabil lor.
Protejează plantele de apa în exces
După cum aminteam mai sus, această folie este montată între plante și folia de acoperire. Deoarece este montată ușor înclinat, picăturile de apă care se adună la suprafața foliei nu pică direct pe plante, ci se scurg spre margine. Cum ar putea apa să dăuneze, când se știe că plantele au nevoie de ea? Ei bine, în acest caz, picăturile de apă favorizează apariția unui pathogen, Botrytis cinerea, care apare frecvent în culturile foarte timpurii de roșii, și tocmai acest lucru vrei să îl eviți.
Costuri mai reduse cu încălzirea
Pentru că este vorba despre o folie termică, este mult mai mic volumul de aer încălzit. Prin urmare, costurile pe care în mod normal le-ai fi avut cu încălzirea sunt mult mai reduse, chiar și cu 30%. De asemenea, acest tip de folie este recunoscută și pentru faptul că are în alcătuirea sa și aditivul IR. Acesta are capacitatea de a reflecta o parte dintre radiațiile infraroșii în acel spațiu, și astfel sunt împiedicate pierderile de căldură care au loc pe perioada nopții.
Acoperi o suprafață mai mare mare
Folia termică este disponibilă în role și se comercializează la kilogram. Poate fi greu de crezut, dar în acest fel ajungi la costuri mult mai mici, deoarece cu un singur kilogram de folie reușești să acoperi undeva la 20, chiar 25 metri pătrați din solar.
Culturi mai timpurii
Faptul că atunci când folosești folie termică în solarul sau sera ta, temperatura din interior crește. Plantele au așadar cele mai bune condiții pentru a se dezvolta mai rapid, și astfel poți obține primele culturi mai devreme cu până la 10 zile față de în mod normal. Și, chiar dacă ai obținut roadele dorite mult mai devreme, cantitatea și calitatea lor sunt la fel de ridicate, ceea ce nu poate fi decât un lucru pozitiv, nu?
Folia termică pentru culturi timpurii
În magazinele specializate sau pe internet se găsește folie termică pentru culturile timpurii. Dacă ești interesat de ea, îți oferim mai multe amănunte. Aceasta este transparentă, ceea ce înseamnă că permite trecerea luminii de care plantele au nevoie pentru a se dezvolta în mod optim.
Comandă online folia de care ai nevoie
Și, pentru că tot suntem în secolul în care tehnologia devine tot mai prezentă în viața noastră, de ce să nu o folosești în avantajul tău? Nu pierde timp prețios în magazine de specialitate, când poți să stai lejer în fața calculatorului și să comanzi orice ai nevoie. În plus, ai tot timpul să studiezi caracteristicile produselor pe care le vrei, inclusiv ale foliei termice, astfel încât atunci când îți faci alegerea să ai ales pe cele care se potrivesc cel mai bine cerințelor tale.
Construiește-ți un solar precum un adevărat profesionist
Dar nu numai folia termică este importantă într-un solar. Întreaga construcție trebuie făcută cât mai bine, pentru a evita incidentele neplăcute. Înălțimea acestuia trebuie suficient de mare pentru a-ți permite să lucrezi ușor, iar stâlpii de susținere să se achite cu brio de sarcina lor. Nu uita nici de folosirea fertilizanților, care trebuie să conțină toate nutrienții de care plantele tale au nevoie pentru a se dezvolta așa cum trebuie.
Prin urmare, indiferent că ești abia la început de drum, sau deja ai experiență în cultivarea legumelor, folia de polietilenă pentru protecția termică este esențială, iar avantajele folosirii ei în dezvoltarea culturilor nu mai pot fi negate.
Dacă ai nevoie de mai multe informații despre cum să alegi folia perfectă pentru culturile tale, sau cum o poți monta cât mai bine, nu ezita să ceri sfaturi în acest sens de la specialiștii în domeniu.
Alte Sporturi
Cum îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă
17/05/2022 LA 14:03
Alte Sporturi
Cele mai bune sloturi cu tematică Western!
16/05/2022 LA 11:06