Înlocuire sau recondiționare?
Dar oare nu este mai avantajos să înlocuiești jantele cu probleme decât să le recondiționezi? Ei bine, nu, și vei înțelege imediat de ce facem această afirmație categorică. Prin recondiționarea jantelor se înțeleg mai multe operațiuni, precum igienizarea acestora, sablarea, întreținerea, îndreptarea, sudura, vopsirea și nu numai. Și nu de puține ori aceste operațiuni ”cosmetice” prin care trec jantele mașinii tale în procesul de recondiționare poate fi mult mai avantajos, din mai multe puncte de vedere, decât înlocuirea lor. Și, ca o mică paranteză, cu serviciile de reconditionare jante si vopsire jante la SRZ nu ai cum să dai greș, niciodată!

Avantajele recondiționării jantelor

Alte Sporturi
Sfaturi importante de care să țineți cont dacă vă doriți o gradină perfectă
IERI LA 11:31
A venit vremea să vorbim, pe scurt, și despre avantajele de care ai parte atunci când optezi pentru recondiționarea jantelor.
Costuri mai eficiente
În momentul în care observi că jantele mașinii prezintă unele probleme, primul gând care îți vine în minte este înlocuirea lor. Noi însă îți propunem alternativă, și anume recondiționarea lor. Condiția principal este să găsești un service auto profesionist care să se ocupe de recondiționare, deoarece în acest fel ai parte de costuri mult mai în avantajul tău. Crede-ne, pentru buzunarul tău, este mult mai ușor să suporte reparațiile sau recondiționările decât înlocuirea jantelor. Și, de ce să nu recunoaștem, chiar apreciem enorm acest avantaj!
Economie de timp
Însă nu doar că economisești bani frumoși atunci când optezi pentru recondiționarea jantelor, ci și timp. În condițiile în care suntem mereu pe fugă, contra cronometru, chiar nu îți permiți luxul de a pierde câteva zile, cât ar dura înlocuirea jantelor cu probleme. Mai ales când ai nevoie de mașină atât pentru a-ți îndeplini sarcinile de serviciu, dar și unele probleme personale. Recondiționarea jantelor este un proces care durează mult mai puțin, așa că da, ai înțeles perfect ceea ce am vrut să subliniem.
Rezistență mai mare
În mod surprinzător, o recondiționare de jante făcute în mod profesionist, le poate face pe acestea să fie chiar mai rezistente și decât originalele. Acum ai înțeles de ce am recomandat, mai sus, apelarea la un service auto profesionist care să se ocupe de aceste operațiuni. Să luăm de exemplu vopsirea în câmp electrostatic și prelucrarea termică a jantelor. În urma acestora, jantele chiar devin mai rezistente, în timp ce suprafața este și mai fină. A fost doar un exemplu, deși am putea continua și cu altele. Tot o rezistență ridicată a jantelor este oferită și de sudura în argon.
Nimic nu este imposibil
Pentru profesioniști, nimic nu este imposibil! Altfel spus, aceștia se vor achita cu brio de sarcina de lucru, și la final vei avea plăcerea să observi că totul arată perfect, ca noi. Fără urme de coroziune sau rugină, fără disfuncționalități, chiar nu ai de ce să îți faci griji inutile!
Ceva mai sus am făcut o comparație între recondiționarea jantelor și anumite operațiuni cosmetice. Probabil că ți s-a părut destul de deplasată, dar să știi că nu am exagerat. Cu ajutorul aplicării unor proceduri, dar și a altor operațiuni specific, jantele pot fi chiar și personalizate după cum îți dorești. Un plus de stil nu strică niciodată, nu?

Ce intervenții presupun recondiționările de jante?

Există mai multe intervenții care sunt cuprinse în tot ce înseamnă reparații sau recondiționări jante. Ți le prezentăm și noi, pe scurt, pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile.
Sudură
Din păcate, jantele au marele dezavantaj că pot fi deformate foarte ușor, și nu de puține ori mașinile ajung în service cu fisuri chiar grave la nivelul jantelor. În multe dintre aceste cazuri, sudura este metoda prin care nu doar că sunt salvate jantele, ba chiar sunt și îmbunătățite. Într-un service auto există mai multe tipuri de sudură la care se poate apela, respectiv clasice, în argon sau cu heliu.
Sablare
Fie că este vorba despre recondiționarea jantelor, sau întreținerea lor, o sablare este mereu necesară. Prin sablare se înțelege acea curățare a jantelor de urmele de vopsea, dar și pregătirea lor pentru a primi un alt strat de vopsea care să nu afecteze în vreun fel aderența. De asemenea, cu ajutorul sablării, nu sunt îndepărtate doar urmele de vopsea, ci și cele de coroziune, rugină sau chiar și urmele de sudură.
Îndreptare
Din varii motive, jantele pot suferi de unele modificări ale formei acestora. Prin urmare, pe lista noastră se află și îndreptarea lor, astfel încît acestea să își recapete forma inițială la exterior, dar și la interior.
Echilibrare dinamică
Uneori, în operațiunile care au loc în cadrul procesului de reparație sau recondiționare jante este și cuprins cel care ține de echilibrarea dinamică a acestora. Este foarte important ca atât masa anvelopei, precum și a ansamblului vehiculului să fie împărțită în mod egal. Cei de la service îți vor explica mai bine cum stau lucrurile și dacă se impune sau nu o echilibrare dinamică și în cazul tău.
Vopsire în câmp electrostatic
Aici nu este vorba neapărat de o operațiune cuprinsă în întregul care ține de recondiționarea jantelor, dar cam toată lumea o preferă. Este și normal deoarece în acest fel mașina ta este oarecum personalizată într-un fel care o face să fie unică. Vopsirea în câmp electrostatic este folosită de conducătorii auto pentru a le oferi jantelor o culoare anume, dar nu numai în scop estetic, ci și pentru alte avantaje: o mai bună protecție împotriva razelor puternice ale soarelui, o adeziune mai bună, rezistență mai ridicată la impact sau coroziune.
Diamond Cut
Chiar dacă se spune că diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor, și mașinile au nevoie de această atenție, nu? Prin urmare, acest procedeu oferă jantelor un plus de strălucire care va lua toate privirile. Chiar și acel jante care arătau… jalnic, vor avea parte acum de un nou look, perfect!
Alte Sporturi
Cele mai comune moduri prin care jucătorii au încercat să trișeze la cazino
29/06/2022 LA 11:10
Alte Sporturi
Sfaturi pentru a deveni un parior mai bun
17/06/2022 LA 14:54