Îți vom oferi câteva dintre ele. Cu toate acestea, aceste soluții nu sunt bătute în cuie, deoarece cauzele pot fi cât se poate de diverse. Prin urmare, să vedem, mai întâi, care sunt motivele durerilor de spate.
Apoi îți vom oferi câteva remedii casnice, dintre care unele pot preveni efectiv durerile de spate pe termen lung. Accentul îl vom pune pe calmarea ușoară a durerii.

Dureri de spate acute sau cronice?

Alte Sporturi
Numeroasele utilizări ale soluțiilor de ambalare din plastic!
27/11/2022 LA 14:02
Ca și alte afecțiuni, durerile de spate pot fi acute sau cronice. Ambele tipuri au cauze diferite. Durerile acute de spate sunt frecvente în coloana lombară și în zona cervicală. Motivul înseamnă adesea probleme la nivelul ligamentelor, fasciilor și tendoanelor spatelui. Durerile de gât se pot răspândi și prin schelet și în coloana vertebrală.
Durerile cronice de spate rezultă adesea din cauza insuficienței musculaturii spatelui. Dacă durerea (inclusiv durerea acută) durează prea mult, se poate forma o memorie a durerii, care va continua durerea imediat ce cauza inițială a fost eliminată. Practic, această abordare este incredibil de complexă și multi-stratificată, la fel și metodele de vindecare.
În acest moment, nu este nevoie să explicăm pe larg că mișcarea este în principiu bună pentru corp. Pare la fel de clar ca, dimpotrivă, exercițiile fizice pot fi, de asemenea, un factor de risc. Prin urmare: dacă te miști, te rugăm să o faci corect!
Când ieși la plimbare sau jogging, ar trebui să porți cu siguranță încălțăminte potrivită. Tălpile ortopedice sunt o necesitate, astfel încât vibrațiile de pe asfalt să nu se răspândească prin întregul schelet. Trebuie evitată transportul obiectelor grele și, în caz afirmativ, doar echilibrată pe ambele părți. O geantă de cumpărături pe mână nu trebuie să îndoaie coloana vertebrală a purtătorului prea mult într-o singură direcție. Rotirea rapidă și întinderea excesivă a capului și gâtului stresează spatele și tensionează mușchii.
A sta jos, pe perioade lungi de timp nu este o acțiune bună pentru spate, dar dacă nu poate fi evitată, încearcă cel puțin variația poziției de ședere și a opțiunilor de așezare. Integrează exercițiile de spate în viața de zi cu zi și nu adopta întotdeauna aceleași posturi.

Dietă și dureri de spate

Discurile intervertebrale au nevoie de lichid. Cel mai bine este să bei suficientă apă plată sau ceai pentru a le menține flexibile. Alimentele acide ar trebui, de asemenea, (de fapt, în general) reduse, inclusiv produse de origine animală și dulciuri. În schimb, cel mai bine este să schimbi meniul și să consumi cât mai multe fructe și legume.
Pierderea în greutate ajută la prevenirea și eliminarea problemelor de spate. Excesul de greutate pe diferite părți ale corpului dezechilibrează coloana vertebrală. În plus, sportul asociat cu pierderea în greutate întărește mușchii spatelui.
Ce poți face acum împotriva durerilor de spate?
Băi, sticle de apă caldă - orice lucru care încălzește zonele din spate dureroase promovează circulația sângelui și ameliorează tensiunea. Umiditatea combinată cu căldura face, de asemenea, minuni. Îți recomandăm să pui o cârpă caldă și umedă pe spate.
Durerile de spate cauzate de inflamație sunt tratate la fel de bine și cu pachete reci. Pot fi folosite și cuburi de gheață (înfășurate într-un prosop). Cu toate acestea, tratamentul cu gheață trebuie evitat la nivelul rinichilor și al vertebrelor cervicale.
Relaxare musculară prin uleiuri și unguente
Poți cumpără de la o farmacie online tot felul de uleiuri și unguente. Uleiurile din lavandă, cimbru sau hamei favorizează circulația sângelui, inhibă inflamația, au un efect calmant și sunt ideale că aditivi pentru baie. Într-o baie caldă, care este cu adevărat bună pentru spatele tău, apa ar trebui să fie în jur de 38 ° C. Aplicarea unguentelor și uleiurilor menționate mai sus, precum și a unguentelor cu extract de arnică, ulei de camfor sau ulei de sunătoare, de asemenea, ameliorează tensiunea musculară.
Efectul calmant și mirosul minunat de plăcut al uleiului de lavandă sunt perfecte că aditiv pentru baie. Ceaiul, de asemenea, poate funcționa foarte bine în comparație cu medicamentul ca calmant al durerii. Arnică, camfor, hamei, pin, gălbenele, rozmarin, gheara diavolului, tătăneasă, scoarță de salcie albă și cimbru au toate efecte diferite și benefice împotriva durerilor de spate.
De exemplu, scoarța de salcie albă are aceleași proprietăți ca aspirina. Pentru durerile din zona lombară pare a fi remediul ideal. Conține acid salicilic, la fel ca în aspirină, însă fără efecte adverse. La fel de bune sunt și gheara diavolului și tătăneasa. Ambele sunt ideale pentru ameliorarea durerii, în special durerile lombare.

Alte măsuri de prevenție pentru a calma durerile de spate

De asemenea, este important să bei multă apă ca măsură preventivă, deoarece hidratarea menține articulațiile și discurile intervertebrale flexibile. Să nu uită și că unele din aceste plante (inclusiv balsam de lămâie și lavandă) sunt disponibile și ca uleiuri sau extracte care pot fi utilizate ca aditivi pentru baie. Împreună cu căldura, își potențează efectul.

Somnul regenerează

La fel cum discurile intervertebrale au nevoie de suficient lichid, au nevoie și de somn suficient. Lipsa de somn duce la multe probleme de sănătate, inclusiv la probleme legate de durerile de disc. Ca un ultim sfat: înainte de a încerca orice tratament naturist sau remediu, te sfătuim să îți consulți medicul. Trebuie făcută, mai întâi o examinare completă pentru a se descoperi cauza și, ulterior, stabilit tratamentul. Plantele și remediile naturii pot veni, în majoritatea cazurilor, ca adjuvant la alte tipuri de terapii. Iar într-o farmacie online vei găsi tot ce îți trebuie!
Natura, după cum vedem, ne-a oferit întotdeauna soluții pentru diverse afecțiuni, inclusiv pentru durerile de spate. Nu trebuie să subestimăm puterea plantelor, așa cum nici strămoșii noștri nu au făcut-o.
Alte Sporturi
De ce este recomandată trecerea la un sistem propriu de panouri fotovoltaice?
26/11/2022 LA 14:04
Alte Sporturi
Câștigă vouchere de cumpărături la Mondialul lui VLAD, vampirul prietenos și mega generos!
25/11/2022 LA 15:45