"Ea Sports este solidară cu poporul ucrainean şi, ca şi alte voci din lumea fotbalului, îndeamnă la pace şi la încetarea invaziei din Ucraina", a scris, miercuri, pe Twitter, Electronic Arts.
''EA Sports este solidar cu FIFA şi UEFA", care au decis excluderea echipei Rusiei de la barajele pentru Cupa Mondială din 2022 din Qatar, dar şi toate echipele naţionale şi cluburile "până la noi ordine".
Alte Sporturi
Ponturi și cote pariuri pentru prima finală Conference League
ACUM 20 ORE
CITEȘTE ȘI:
RINAT AHMETOV "A ÎNTORS ARMELE". CE A FĂCUT PATRONUL MILIARDAR AL LUI ȘAHTIOR

Sportivii din Rusia și Belarus, excluși, în cele din urmă, de la Jocurile Paralimpice

Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) a anunţat joi că a decis să excludă sportivii din Rusia şi Belarus de la Jocurile Paralimpice de iarnă programate la Beijing (4-13 martie), cu o zi înaintea startului competiţiei.
Sesizat în urma invaziei ruse din Ucraina, la care colaborează şi Belarus, Comitetul Internaţional Paralimpic hotărâse iniţial, miercuri, ca sportivii ruşi şi belaruşi să participe la Jocuri sub drapel neutru, o decizie contestată de mai multe ţări.
Într-un comunicat difuzat joi, IPC şi-a justificat schimbarea de poziţie prin faptul că "echipele şi sportivii ameninţă acum că nu vor participa, compromiţând şansele de succes ale Jocurilor Paralimpice de iarnă de la la Beijing 2022".
"Situaţia din Satul sportivilor se deteriorează şi garantarea siguranţei acestora a devenit imposibilă", a adăugat Comitetul, cu o zi înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor, care se vor derula în capitala chineză până pe 13 martie.
După trupele ruse au invadat Ucraina, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a acuzat Rusia că a încălcat Armistiţiul Olimpic şi a cerut federaţiilor internaţionale să interzică sportivii ruşi şi belaruşi din toate competiţiile.
Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a exclus, astfel, Rusia de la Cupa Mondială din Qatar, în timp ce multe federaţii (atletism, patinaj, rugby, box, înot) au anunţat măsuri de excludere care vizează sportivii ruşi, iar în unele cazuri şi pe cei din Belarus.
Sursa: Agerpres
Alte Sporturi
Cum îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă
17/05/2022 LA 14:03
Alte Sporturi
Cele mai bune sloturi cu tematică Western!
16/05/2022 LA 11:06