Ministrul Tineretului și Sportului, campionul paralimpic de la Londra în 2012, Eduard Novak, a vorbit într-un interviu despre strategia pe care o are la minister, ce sporturi crede că ar trebui sprijinite mai mult pentru a avea șanse la medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2021, dar și despre cum vede el fotbalul.
"Consider că trebuie să învățăm să cheltuim bugetul cât mai bine. Avem 118 federații subordonate. Am întrebat: câți manageri cheltuiesc acești bani cât trebuie? 20. Ce o să facem? De dat afară nu poți. Trebuie să creăm o strategie și o legiferare care să impună performanța. Trebuie un sistem care dă direcție, care să ne spună unde vrem să ajungem.
Disciplinele cu care se pot obține cele mai multe rezultate sunt următoarele, din punctul meu de vedere: gimnastică, atletism, înot, canotaj, chiar și ciclism. E important să ridicăm sporturile care pot aduce cât mai multe medalii. Fotbalul are management propriu, nu e la minister. Rodul muncii se va vedea peste 12 ani. Îmi propun că, într-un an, fiecare copil din România să înceapă fiecare zi de școală cu 45 de minute de mișcare", a spus Eduard Novak pentru Digi24.
Alte Sporturi
Cazinoul MrBit dă startul distracției la Cupa Mondială din Qatar
IERI LA 09:51

Eduard Novak, plan revoluționar pentru îmbunătățirea situației sportului românesc

Novak, a cărui poveste de viață este de-a dreptul impresionantă, a fost întrebat și despre fotbal, un sport de echipă pe care se pune mare accent la Tokyo: "Eu cred în tineretul actual, este un management foarte bun, dar sunt și acolo multe de corectat. Mai ales în zona de juniori. Peste tot unde s-a investit enorm, încep să se producă rezultate.
Rezultate însă nu de la un an la celălalt, ci peste 8-12 ani, poate că acesta e intervalul normal. Da, oamenii cred că ar trebui să se întoarcă în arenele de fotbal, suporterii, sigur, cu respectarea regulilor pentru pandemia de coronavirus, cu spații între fani și așa mai departe".
Alte Sporturi
Eduard Novak, mesaj special pentru români de Ziua Națională: "Pentru cei care cunosc munca grea!"
01/12/2022 LA 14:29
Alte Sporturi
Numeroasele utilizări ale soluțiilor de ambalare din plastic!
27/11/2022 LA 14:02