Cursele de automobile își au originea în Franța, Marele Premiu al acestei țări fiind cea mai veche competiție de acest gen. Prima cursă organizată a avut loc în data de 26 iunie 1906, la Sarthe, unde s-au prezentat la start 32 de automobile.
Cu o absență de aproape zece ani, French Historic Grand Prix a revenit în Franța in 2018. A suferit apoi întreruperi din cauza pandemiei, însă French Historic Grand Prix va avea loc în acest an.
French Historic Grand Prix are loc în luna iunie 2022 pe circuitul Paul Ricard de la Le Castellet din sudul Franței, în apropiere de Marsilia și Aix-en-Provence.
Alte Sporturi
Cum îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă
ACUM 21 ORE

Pasionat de F1? Îmbina concediu cu participarea la Grand Prix

Pentru că Franța este o regiune superbă poți profita de pasiunea ta pentru Grand Prix pentru a vizita superbele locuri din regiune. Grand Prix se va desfășura în weekendul 17-19 iunie. Sediul principal este situat în fermecătorul oraș Aix-en-Provence, situat ideal la 30 de minute de Marsilia și la aproximativ o oră de călătorie până la Circuitul Paul Ricard de la Le Castellet. În acest fel poi vizita unele dintre cele mai frumoase locuri din Franța, poți participa la cursele F1 și te poți bucura, per total, de o vacanță superbă.
Orașul Aix este locul de naștere al celebrului pictor post-impresionist Paul Cezanne. De-a lungul anilor, în regiune au fost atrași mulți artiști. Nici nu este de mirare având în vedere ca Aix-en-Provence este un oraș pitoresc, colorat, cu peisaje impresionante care merită vizitate.
Iar luna iunie este momentul perfect pentru a face asta, deoarece ai timp suficient pentru a vizita această regiune a Franței, care are la ușă podgoriile din Valea Rodnei și Cote-de-Provence, dar și de a participa la French Historic Grand Prix.

Când se desfășoară French Historic Grand Prix 2022

Programat pentru 17, 18 și 19 iunie 2022, French Historic Grand Prix va avea loc din nou pe circuitul de la Castellet, în simbioză perfectă cu Marele Premiu de Formula 1 al Franței, care va avea loc acolo o lună mai târziu, între 22 și 24 iulie 2022.
Fidel temei sale originale, French Historic Grand Prix 2022 va revizita istoria F1 și a diferitelor categorii de monoposturi prin intermediul mai multor curse. De asemenea, accentul va fi pus pe animații și pe prezența cluburilor (ai căror membri vor avea ocazia să descopere circuitul de Grand Prix la volanul mașinilor lor), pe lângă cele 17 starturi date în timpul weekend-ului. În plus, în pură tradiție a French Historic Grand Prix, spectatorii vor avea din nou privilegiul de a avea acces gratuit în paddock.

Cât costă biletele de acces la French Historic Grand Prix 2022

Pentru a te asigura că prinzi un loc în tribune, dar și pentru a beneficia de prețuri mai mici sau de alte avantaje, este indicat să achiziționezi biletele online, de pe site-ul oficial și nu de la casele de bilete.
Există mai multe pachete pentru care poți opta, în funcție de preferințele tale, și poți beneficia de reducere de până la 40% la abonamente. Poți alege una dintre opțiunile de mai jos:
ABONAMENT DE 3 ZILE (17-19 iunie). Cu abonamentul de 3 zile vei putea experimenta toate cele 3 zile de curse de la French Historic Grand Prix 2022. Dacă vei rezerva biletele online vei plăti doar 99 de euro, în timp ce prețul unui bilet, la casa de biletele, este de 139 de euro.
ABONAMENT DE DUMINICĂ (19 iunie). Cu ajutorul acestui abonament te vei putea bucura de o duminică excepțională pentru a admira vehicule legendare pe circuitul Paul Ricard! Costul acestui abonament este de 69 de euro, pentru cele rezervate online, și de 99 de euro, pentru cele cumpărate de la casa de bilete.
ABONAMENT PENTRU SÂMBĂTĂ (18 iunie), unde te poți bucura de vehiculele legendare de pe circuitul Paul Ricard în timpul calificărilor și al primelor curse. Costul este de doar 59 de euro, pentru rezervările online, și de 79 de euro, pentru cele achiziționate de la casa de bilete.
PLIMBARE PE GRID. O opțiune în plus față de abonamentul de trei zile sau abonamentul de duminica, care costă 65 de euro. Acesta poate fi achiziționat doar prin rezervare online și oferă accesul la două curse Grid-Walk care sunt programate la începutul după-amiezii: una sâmbătă și una duminică (în jurul orei 14.30). Cursa este rezervată mașinilor de F1 din anii 2000, înainte de era Hybrid. Opțiunea Grid-Walk îți oferă acces la pistă în timpul procedurii de stabilire a grilei de start, chiar înainte de startul oficial. Timp de 15 minute te poți apropia de mașini și de echipele F1 și poți face o plimbare printre acestea pentru a vedea cum se pregătesc echipele de cursă, dar și pentru a admira mașinile îndeaproape.

Nu renunța la visul de a participa la French Historic Grand Prix 2022

Te încântă ideea de a participa anul acesta la French Historic Grand Prix 2022, dar prețurile pentru transport, cazare și bilete sunt cu mult peste ceea ce îți permiți pentru un concediu? Nu renunța la visele tale, deoarece cu cât aștepți mai mult cu atât va fi mai greu să le urmezi (vor apărea copii, responsabilități mai mari, etc.) De aceea este important să faci chiar acum pasul acesta, iar dacă nu ai suficienți bani, nu îți face griji. Poți apela la un împrumut rapid cu ajutorul căruia să poți urmări celebrele curse de Formula 1 chiar din tribune.
Alte Sporturi
Cele mai bune sloturi cu tematică Western!
IERI LA 11:06
Alte Sporturi
Messi, cele mai mari câştiguri din sport în ultimul an. Locul 1 din 2021 nu mai intră în TOP 10
13/05/2022 LA 08:29