articol scris de Nicu Alexandru Savin
Guvernul României va începe în toamnă un plan prin care va încerca să atragă cât mai mulți tineri către sport. "Copiii care se înscriu la cluburile sportive pentru a face performanță vor primi vouchere. Vor fi 100.000 de beneficiari, iar bugetul total este de 30.000.000 de lei. Voucherul va fi de 300 de lei per copil și va viza susținerea cheltuielilor pentru echipament. Programul va începe în toamnă. Vrem să-i îndreptăm pe cei care practică sport într-un cadru organiza.", a declarat șeful MTS.
De asemenea, investițiile se vor îndrepta și către infrastructură, iar banii vor proveni în totalitate din fonduri europene: "Vom acorda sprijin cluburilor private și de stat, chiar și federațiilor. Vor fi granturi de maximum 200.000 de euro. Suma toată e de 180 de milioane de euro, din bani europeni. Vorbim de investiții în terenuri de antrenament, de centre de recuperare medicală, noi tehnologii. Din estimări, numărul beneficiarilor va fi de aproximativ 1.500 de structruri sportive"
Alte Sporturi
Sfaturi importante de care să țineți cont dacă vă doriți o gradină perfectă
30/06/2022 LA 11:31
Conform planului de investiții prezentat astăzi de Ionuț Stroe, în următorii ani urmează să se construiască 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 Săli Polivante, cu o capacitate între 5.000 și 16.000 de locuri, 5 patinoare artificiale, 250 de săli de sport și 400 de baze sportive.
https://i.eurosport.com/2020/06/26/2839600.jpg

Simona Halep, un atu în realizarea investițiilor din tenis

"Avem nevoie în București de terenuri de tenis. Am demonstrat că putem avea viitor în acest sport. Simona Halep poate fi un atu, un sprijin în a realiza aceste inveistiții. Arenele BNR sunt nefolosite și în stadiu avansat de degradare. Ele trebuie răscumpărate de stat, MTS sau Primărie, de la BNR, care a făcut o investiție acolo. Statul trebuie să demareze discuțiile. Arenele BNR reprezintă marea oportunitate de a avea un mic Roland Garros al Bucureștiului. Am vorbit cu premierul Orban și țin mult la acest proiect”, au fost cuvintele ministrului.
https://i.eurosport.com/2020/02/28/2785970.jpg

Naționala ar putea juca cu fani în tribună începând din toamnă

În ceea ce privește prezența suporterilor în arene, ministrul susține că se dorește cu insistență acest lucru, dar că totul depinde de evoluția pandemiei, pe primul loc fiind pretejarea sănătății tuturor celor implicați.
"Am reușit să facem un cadru de redeschidere a sportului. Am făcut mari eforturi. Din păcate, situația actuală, reflectată de cifre, ne impune menținerea restricțiilor legate de participarea suporterilor. Nu e doar în România. Competițiile sportive sunt incomplete fără spectatori, dar protejează sănătatea sportivilor. Ar fi hazardat să ofer o perspectivă de timp, în condițiile care MAI și Ministerul Sănătății fac noi reguli pentru a proteja sănătatea. Ne pregătim pentru vremuri nu prea bune. Probabil că vom permite prezența fanilor când cifrele vor merge către 0. Suntem pregătiți să publicăm normele de păstrarea a distanțării pe stadioane, dar doar în condițiile în care cifrele scad. Mi-ar plăcea ca în toamnă să revenim la normalitate, nu doar în sport. Ar putea ca naționala României să joace cu fani în toamnă", a concluzionat Stroe.
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846191.jpg
Alte Sporturi
Cele mai comune moduri prin care jucătorii au încercat să trișeze la cazino
29/06/2022 LA 11:10
Alte Sporturi
Sfaturi pentru a deveni un parior mai bun
17/06/2022 LA 14:54