Tipurile de lentile de contact potrivite pentru sport

 • Lentile de contact de unică folosință
Acest tip de lentile este ideal pentru sporturile care sunt practicate în medii cu mult praf sau alergeni, deoarece sunt aruncate după fiecare utilizare. Astfel, nu există un risc mare de infecții oculare sau disconfort. Acestea sunt recomandate celor care poartă lentile ocazional, atunci când efectuează activități fizice.
Alte Sporturi
NetBet, primul cazino licențiat în Romania, anunță un nou Pachet de Bun Venit în 2022
20/01/2022 LA 22:03
De asemenea, potrivite pentru sport sunt și lentilele moi care se pliază mai bine pe suprafața ochiului și nu cad atât de des precum cele rigide. Totuși, dacă acestea alunecă de pe cornee, nu trebuie refolosite. Poartă un alt set, sigilat și dezinfectat.
 • Lentile de contact reutilizabile
Pentru cei care folosesc lentile în fiecare zi sau practică sporturi care nu permit schimbarea acestora din rațiuni de timp, cele cu utilizare îndelungată pot fi cea mai bună variantă. Mai mult, sunt potrivite pentru sporturile de anduranță, cum ar fi maratoane, ciclism și drumeții montane.
Alege lentile de contact pentru purtare continuă, care să îți ofere un confort vizual sporit. Optează pentru unele moi, din silicon-hidrogel, care să faciliteze schimbul de oxigen. În plus, trebuie să acorzi suficientă atenție curățării lentilelor și depozitării lor peste noapte, pentru a nu risca să faci infecții oculare.
 • Lentile cu protecție UV și filtre
Lentilele cu protecție UV pot fi potrivite pentru sporturile în aer liber. Acestea îți oferă o vedere bună în condiții de iluminat puternic, însă nu înlocuiesc ochelarii de soare. De asemenea, poți lua în considerare și lentile cu alte filtre de protecție în diferite nuanțe (galben, verzui etc.), care să te ajute să vezi imaginile fie cu un contrast mărit, fie cu un aspect mai puțin intens.

Avantajele purtării lentilelor de contact când practici un sport

 • Spre deosebire de ochelarii de vedere, lentilele de contact permit o vedere periferică excelentă, deoarece sunt pliate pe cornee;
 • Nu riscă să se spargă și să te rănească atunci când practici un sport ;
 • Nu se aburesc și nu se murdăresc;
 • Poți purta fără disconfort ochelari de protecție, cască sau orice alt obiect cu rol de apărare;
 • Probabilitatea de a cădea este mică și nu necesită ajustare, precum ramele;
 • Nu provoacă reflexii nedorite sau imagini distorsionate.

Pentru ce sporturi sunt potrivite lentilele de contact?

 • Sporturi de anduranță
Pentru sporturi de anduranță, cum ar fi alergarea sau ciclismul, lentilele moi sunt perfecte. Față de ochelarii de vedere, acestea nu vor aluneca și nu îți vor crea probleme când corpul tău este în continuă mișcare. De asemenea, pot fi purtate la sala de forță sau de fitness și îți permit să faci sărituri, să stai în mâini sau să ridici greutăți, fără să cadă și să te incomodeze.
 • Fotbal, baschet, tenis
Lentilele de contact sunt potrivite pentru sporturile cu mingi, deoarece poți acoperi cu vederea întreaga suprafață a terenului, fără deformări ale imaginii sau rame care să te încurce. În plus, acestea pot fi purtate și în sporturile de contact, pentru că nu se vor sparge precum ochelarii de vedere.
 • Înot
Înotul cu lentile de contact nu este recomandat, însă poți opta pentru unele de unică folosință, dacă este nevoie. Acestea trebuie purtate cu ochelari de protecție care să nu permită apei să pătrundă în ochi, altfel există risc mare de infecții și disconfort crescut.
 • Sporturi extreme
Pentru sporturi de iarnă, extreme sau în aer liber, lentilele de contact sunt ideale, pentru că poți purta fără probleme mască de schi, cască sau orice alt echipament sportiv. În plus, alege unele cu protecție UV, pentru o vedere cât mai bună.
Descoperă confortul și beneficiile oferite de lentilele de contact în practicarea sporturilor. Consultă medicul oftalmolog pentru a-ți prescrie lentilele potrivite afecțiunii ochilor tăi și stilului tău de antrenament sportiv.
Alte Sporturi
Te pot găsi clienții? Adăugați-vă afacerea gratuit pe o hartă folosită de milioane de utilizatori
19/01/2022 LA 12:28
Alte Sporturi
Suplimente alimentare pentru libido și viața sexuală
12/01/2022 LA 18:22