La fel cum alegem în ce magazine să mergem la cumpărături și ce anume să alegem, tot așa trebuie să avem posibilitatea de a ne alege furnizorii de servicii de utilități. De curând, piața de gaze naturale s-a liberalizat, adică nu mai există noțiunea de client captiv la un anumit furnizor, după criterii geografice.
Acum, oriunde ai locui în România, poți alege orice furnizor avizat de ANRE (autoritatea în domeniu) să ofere gaze naturale populației. Partea bună este că, existând concurență, evident că prețurile sunt ținute sub control de piață în mod natural, iar furnizorii caută să atragă prin servicii cât mai bune și mecanisme de fidelizare (de exemplu contracte cu variante flexibile de calcul preț sau / și preț garantat pe o perioadă de timp).
Multe persoane caută online sintagme de tip ce furnizor de gaz să aleg sau ce firmă oferă cele mai mici tarife la gaze naturale. Este o abordare corectă, căci pe internet există chiar calculator prețuri gaze pe website-ul oficial al ANRE. De asemenea, furnizorii permit, pe website-urile proprii, efectuarea de calcule estimative, pentru diverse planuri tarifare.
Alte Sporturi
Ponturi și cote pariuri pentru prima finală Conference League
ACUM 6 ORE
Așadar, cea mai importantă informație cu privire la schimbarea furnizorului de gaze naturale este că se poate alege furnizorul preferat extrem de simplu, oricând, chiar și printr-un proces realizat 100% online. Ulterior, când vrei să schimbi din nou furnizorul, o poți face de fiecare dată la fel de simplu. Nu există așadar capcane, abonamente pe termen lung cu obligații contractuale. Totuși, este bine să analizezi ofertele în ansamblu, căci teoretic pot exista furnizori care să ofere gratuități, reduceri sau alte mecanisme de marketing urmate în realitate de prețuri mai ridicate la consumul lunar ulterior.
Nu este nevoie să faci schimbări fizice la rețea, în locația de consum, pur și simplu se modifică doar firma care îți facturează gazele naturale consumate. Infrastructura este aceeași, administrată de firme care, evident, au monopol regional și prețuri reglementate de stat pentru transport gaze naturale și alte servicii asociate (la acest capitol, este imposibil un alt mecanism).
Pentru a schimba furnizorul de gaze, ANRE recomandă consumatorilor să solicite oferte de la mai multe companii, să compare tarifele online. Atenție la date, pentru a face o comparație corectă, la prețuri cu sau fără TVA, cu sau fără tarifele fixe reglementate pentru rețea.
În concluzie, dacă vrei o ofertă mai bună la gaze naturale, ai nevoie de puțin timp pentru a analiza ofertele pe website-urile furnizorilor. Merită luate în calcul și companiile mai noi pe piață, cele care nu beneficiau anterior de monopol pe anumite zone geografice și care fac totul posibil pentru a atrage o bază de clienți - deci propun tarife mai mici și servicii de calitate cât mai ridicată. Așa funcționează economia de piață, în beneficiul consumatorului! Astfel, românii se pot proteja cât mai bine de creșterile de preț, chiar și când pe piața liberă există presiune pe resursele naturale.
Alte Sporturi
Cum îi motivezi pe copii să practice un sport și să aibă o viață activă
17/05/2022 LA 14:03
Alte Sporturi
Cele mai bune sloturi cu tematică Western!
16/05/2022 LA 11:06