Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a avut, sâmbăta trecută, o ședință video cu reprezentanţii celor mai importante competiţii de pe continentul nord-american, printre care NBA, NFL, NHL, Major League Baseball şi Major League Soccer. Trump le-a transmis acestora că îşi doreşte ca toate competițiile să se reia cât mai curând posibil, cu spectatori în tribune, în ciuda pandemiei de coronavirus, care a lovit SUA în forță.
Vreau fanii înapoi pe arene! Oricând vom fi pregătiţi. Cât de repede putem, bineînţeles. Nu vă pot da o dată, dar aş spune că o să fie mai curând, decât mai târziu. Şi fanii vor să se întoarcă. Ei vor să vadă baschet, şi baseball, şi fotbal şi hochei, ei vor să vadă sportul lor preferat. Ei vor să meargă la cluburile de golf şi să inspire nişte are curat, proaspăt şi frumos | Donald Trump
Doar că planul lui Trump nu are deloc susținerea populară. Sharkey Institute a realizat în această săptămână un sondaj, pentru a vedea în ce măsură cetățenii și-ar dori să participe în condiții de factori de risc la competiții.
Alte Sporturi
Numeroasele utilizări ale soluțiilor de ambalare din plastic!
27/11/2022 LA 14:02
72% dintre americani nu vor să asiste din tribune la meciuri sau evenimente sportive până nu va fi găsit un vaccin împotriva coronavirusului. De notat că doar 13% dintre subiecții sondajului au răspuns că s-ar simți în siguranță să meargă pe arene în viitorul apropiat, restul precizând că ar fi dispuși să participe la evenimente doar în măsura în care regulile de distanțare socială ar fi menținute, iar riscul de a interacționa cu alți ar fi foarte scăzut.
Miza cea mare e reprezentată, ca și în fotbalul din Europa, de drepturile TV, suspendarea competițiilor aducând cu sine o criză fără precedent în istoria recentă a sportului. O variantă ar fi ca evenimentele să se reia fără spectatori în tribună, soluție care are sprijin popular. 76% dintre cei care au participat la sondajul realizat de Sharkey Institute au spus că vor urmări cu aceeași plăcere sportul, chiar dacă tribunele vor fi goale. Lucru perfect de înțeles, în condițiile în care în acest moment nu există vreun eveniment sportiv important pe glob.

SUA, cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus

În Steatele Unite ale Americii, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatele NBA şi NHL au fost întrerupte încă de la începutul lunii martie, iar startul celor de baseball şi fotbal a fost amânat. Președintele Trump este de părere că meciurile de fotbal american pot începe la data stabilită, 10 septembrie, însă această opinie nu este una împărtășită de toată lumea, mai ales că situația se agravează în SUA pe zi ce trece.
SUA este ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, fiind raportate azi 468,895 de cazuri de COVID-19. Din fericire pentru americani, rata deceselor nu e la fel de mare ca în Spania sau Italia: autoritățile au raportat până în această dimineață că 16.697 de pacienți au încetat din viață.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alte Sporturi
De ce este recomandată trecerea la un sistem propriu de panouri fotovoltaice?
26/11/2022 LA 14:04
Alte Sporturi
Câștigă vouchere de cumpărături la Mondialul lui VLAD, vampirul prietenos și mega generos!
25/11/2022 LA 15:45