În ultimele săptămâni, o controversă majoră s-a născut în urma unui eveniment petrecut în Statele Unite ale Americii care a cutremurat întreaga lume: un polițist alb a ucis un bărbat de culoare după ce și-a așezat genunchiul pe gâtul acestuia din urmă. Acest episod a scos la iveală prejudecățile de natură rasială care încă există în lume în 2020. Discriminarea încă este prezentă, fie ea rasială sau de sex.
Am abordat acest subiect și cu , care ne-a spus că nu a fost niciodată supusă unui tratament din care să reiasă discriminarea: “Nu, nu am trecut niciodată printr-o astfel de situație, dar cred că nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva. Indiferent de culoarea pielii, de sex sau de mediul din care vii, suntem toți oameni și când vorbim de sport... ne unește pasiunea pentru sport și nimeni nu ar trebui să fie discriminat. Din păcate, în continuare trăim vremuri ciudate din punctul ăsta de vedere, sperăm că ușor ușor timpurile se vor schimba așa cum s-au schimbat în ultimii ani. În continuare apar astfel de probleme. Ține cumva de natura omului și nu este normal. Nu am trecut prin asta, nici nu-mi doresc. Nimeni nu merită să treacă prin asta”, ne-a spus Cris.

Cristina Neagu, interviu pentru Eurosport

Red Bull
Video | Vlad Dascălu se antrenează pentru Jocurile Olimpice și Mondiale cu drone de curse
14/12/2020 LA 15:10

Contextul protestelor violente din Statele Unite ale Americii

Pacea aparentă din Statele Unite ale Americii s-a încheiat brusc în momentul în care George Floyd, un bărbat de culoare, a fost “executat” în plină stradă de către polițist alb din Minneapolis. Prin urmare, mii de protestatari au ieșit pe străzi în mai multe orașe din SUA în ultimele zile pentru a protesta față de abuzurile poliției americane asupra persoanelor de culoare.
George Floyd ar fi încercat să cumpere țigări cu o bancnotă de 20 de dolari care ar fi fost falsă. Vânzătoarea a chemat poliția, iar Floyd se afla în mașina sa la momentul sosirii ofițerilor. Deși el nu a opus rezistență și era încătușat, unul dintre polițiști a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de 9 minute, acesta rămânând într-un final fără aer. Acesta este doar unul dintre multele incidente de acest fel în care polițiștii americani comit abuzuri împotriva persoanelor de culoare din SUA. În cele din urmă, toți cei patru polițiști implicați în acest caz au fost concediați iar cel care și-a pus genunchiul pe gâtul lui Floyd a fost ulterior arestat și pus sub acuzare pentru crimă
Red Bull
VIDEO | Performanță mondială în Salina Turda: prima săritură de la mare înălțime, la 120m sub pământ
14/10/2020 LA 14:55
Red Bull
Video spectaculos! Denisa Dragomir a cucerit 3 vârfuri de peste 2500 de metri într-un timp record
09/09/2020 LA 13:59