Fără doar și poate, este un reper în sportul românesc, un model pentru copiii care merg la hanbal și se pregătesc să scrie istorie în orice sport ar practica. Pe aceeași treaptă se regăsesc alte două sportive uriașe pe care România ar trebui să le sărbătorească la fiecare pas: și Ana Maria Brânză.
Este de altfel simplu să înțelegem de ce reprezintă Cristina, Simona și Ana niște repere în sportul mondial: ele și-au găsit de fiecare dată puterea interioară pentru a depăși orice obstacol, devenind de neoprit, devenind forțe reale pe care adversarele nu și-au permis să le subestimeze, pentru că altfel ar fi fost îndată taxate.

Cristina Neagu, interviu pentru Eurosport: despre succesul sportului românesc feminin

Red Bull
Video | Vlad Dascălu se antrenează pentru Jocurile Olimpice și Mondiale cu drone de curse
14/12/2020 LA 15:10

Cristina Neagu, Simona Halep și Ana Maria Brânză, istorie pentru România

Cristina a vorbit în interviul pe care ni l-a acordat, despre puterea femeilor în sportul românesc. În ultimii ani, fetele au fost cu adevărat la putere, spre deosebire de băieți. Cris ne-a vorbit despre mândria pe care o simte atunci când reprezintă la nivel de performanță țara noastră, la fel cum o fac Simona Halep și Ana Maria Brânză.
Dacă mă gândesc la handbal, acum 30/40 de ani eram totuși campioni mondiali la băieți. Adică, performanțe au fost. Poate efectiv acum e perioada noastră, poate peste 10/20 de ani va fi din nou perioada băieților, nu pot să zic asta cu certitudine. Pot să spun doar că mă bucur că noi în acest moment ținem steagul sus pentru România și îl ținem cu multă dragoste și plăcere. Și eu și sunt convinsă că și Simona și Ana ne bucurăm că putem face performanță pentru România. Ne dorim ca și băieții să se ridice la același nivel.
Cum ar fi să vă întoarceți toate trei cu medalii de la Tokyo?
Ar fi senzațional! În primul rând, eu trebuie să mă calific. Adică Ana era destul de aproape de a se califica, Simona o să meargă, eu trebuie să mă calific, iar pentru mine asta ar fi o performanță extraordinară. Echipa în acest moment este în reconstrucție, este o echipă tânără, nu este echipa de acum patru ani cu care ne-am calificat la Rio. O medalie la Olimpiadă ar încununa cariera mea. Acesta este obiectul meu de foarte mult timp și este lucrul pe care mi-l doresc cel mai mult în carieră. Sper din suflet să pot să-l îndeplinesc ca să nu mă gândesc când o să mă las că am un regret. Fac totul pentru asta.
Red Bull
VIDEO | Performanță mondială în Salina Turda: prima săritură de la mare înălțime, la 120m sub pământ
14/10/2020 LA 14:55
Red Bull
Video spectaculos! Denisa Dragomir a cucerit 3 vârfuri de peste 2500 de metri într-un timp record
09/09/2020 LA 13:59